Wild Child cacao: espresso van chocolade

Wild Child cacao: espresso van chocolade

Eva en Malou mailden me. Of ik hun nieuwe product wilde proberen: Wild Child cacao, een 100% pure chocolade, bedoeld om te mengen met heet water en zo een gezonde cacaodrank te maken. ‘HET alternatief voor een espresso’.

Nou ken ik Malou wel. Ik heb haar een keer ontmoet op Chocoa, ze had toen een chocoladekit uitgebracht waarmee je zelf je chocoladereep kon maken. En ze won de Chocoa chocolademelkwedstrijd. Kort daarna opende ze een chocoladewinkeltje in Amsterdam waar ze nog altijd zelf chocolade maakt. Dus: tuurlijk. Als het van Malou komt, moet het goed zijn. Stuur maar door.

Foam it

Stiekem was ik een beetje sceptisch. Espresso, maar dan van cacaobonen? Chocolade mengen met heet water? Dat wordt toch een waterige, schiftende drab? Een paar dagen later viel er een schitterende gele doos op de mat. Met daarin een prachtige, glanzende chocoladereep, verdeeld in kleine driehoekjes. In de beschrijving stond het recept: 60 ml heet water mengen met 15 gram chocolade. En dan: foam it. Foam it? Ik keek eens naar mijn fijnmazige melkopschuimer en besloot de staafmixer uit de kast te halen.

Cold turkey

Het resultaat was verbluffend. Een donkerbruine, perfect egale, geurige drank met de structuur van espresso en de bijbehorende kick. Sterk spul, die Wild Child chocolade! Toegegeven; ik had er een klein lepeltje rietsuiker bij gedaan. De chocolade van Wild Child is gemaakt van 100% cacao en is dus suikervrij. Da’s wel heel erg cold turkey voor een zoetekauw als ik. Bovendien is de cacao erg krachtig en heeft het een vrij hoge zuurgraad. Eigenlijk doet het inderdaad denken aan zwarte koffie.

Biologisch, fine-flavour en helemaal ‘fair’

Wild Child is gemaakt van biologisch geteelde cacaobonen uit de Dominicaanse Republiek, van de coöperatie Öko-Caribe om precies te zijn. Het is echte fine flavour-cacao; je ruikt het chocoladearoma al zodra je de verpakking opent. Wat een heerlijke, volle chocolade is dit! De boeren krijgen een mooie prijs voor de juweeltjes van cacaobonen, die Malou en Eva in Amsterdam omtoveren tot de indrukwekkende Wild Child chocoladeplak. Het is letterlijk hele pure chocolade: er zit echt alleen cacao(boter) in en verder niets! Ongelooflijk eigenlijk, hoeveel intense smaken de natuur kan produceren.

Idioot lekkere chocolademelk

Mocht je de chocoladedrank te sterk vinden, dan kun je hem eventueel ook bereiden met melk in plaats van water. Dat heb ik ook geprobeerd en ook dat beviel uitstekend. Ik had gerekend op een soort choco-cappuccino , maar het wordt een volle, idioot lekkere chocolademelk. De drank wordt ook wat lobbiger met warme melk. Opschuimen is eigenlijk niet meer nodig.

Het handige van Wild Child: je hoeft de chocolade niet af te wegen. Ieder driehoekje weegt 5 gram. Je kunt zelf proberen welke sterkte voor jou het beste werkt; er zit een kaartje met recepten bij de chocolade. Ik vond de verhouding 15 gram op 60 ml water of melk perfect. Volgens Malou en Eva is de drank supergezond, want cacao zit boordevol goede stofjes zoals magnesium, anandamide, flavonoïden en kalium. Dat wisten de oude Maya’s en Azteken al lang. Cacaodrank gemaakt van pure chocolade en heet water is dan ook al eeuwenoud, maar dankzij Malou en Eva weer helemaal terug in het hier en nu.

Dus, koffieleuten: maak je bakkie pleur eens van pure cacao. Je weet niet wat je proeft! Wild Child is te koop in de webshop. Op de site vind je ook lekkere recepten en lees je meer over de ‘cacao nerds’ Malou en Eva en hun bijzondere producten. Aanrader!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.