Tony’s Chocolonely: Limited Editions 2017

Tony’s Chocolonely: Limited Editions 2017
(laatste update: oktober 2019)

Hoera, in de plaatselijke Wereldwinkel vond ik het laatste doosje Tony’s Chocolonely Limited Editions 2017. Een vrolijke verpakking met drie repen in de smaken Melk Cola, Wit Wortel Walnoot en Puur Gember Citroen. Eén voor één proberen? Tuurlijk niet! We hebben gewoon meteen alle repen geproefd. Zo zijn we bij Choc Check dan ook wel weer.

Wit Wortel Walnoot

Voor carrot cake kun je me ’s nachts wakker maken. Ik had me dan ook erg verheugd op deze limited edition. Worteltaart in een chocoladereep! De witte chocolade heeft inderdaad de kenmerkende walnotensmaak die doet denken aan carrot cake. Verder zitten er ook brokjes gevriesdroogde wortel in de chocolade. Die voelen in je mond al snel aan als taaie stukjes. Ook had er wat mij betreft iets meer kaneel in gemogen om hem wat meer op echte carrot cake te laten lijken. De stukjes walnoot zijn lekker!

Melk Cola

Chocolade met cola, serieus?! Ja dus, bij Tony zijn ze er gek genoeg voor. Ik had me voorbereid op een teleurstelling, maar deze Special Editions-reep was veruit de verrassendste. De chocolade smaakt inderdaad naar cola, dankzij de cola-parels. De toegevoegde knettersuiker (gelukkig niet zoveel als in de Wit Framboos-versie) geeft ook nog eens een licht bruiseffect wat het colagevoel helemaal compleet maakt. Knap gedaan, Tony! Bakje chips erbij en je tv-avondje kan beginnen.

Puur Gember Citroen

Hoewel ik mijn twijfels had over deze combi, heeft Tony hier de spijker op de kop geslagen. In eerste instantie lijkt de reep wat zurig, maar zodra de chocolade begint te smelten wordt hij zoeter en proef je ook de kruidige gember, die gelukkig niet te overheersend is. De citroencrunch geeft hem een lekkere bite. Hoezo Limited Edition, kan deze niet gewoon blijven?

Ben heel benieuwd naar de smaken van Tony’s Chocolonely Limited Editions 2018!

Tony's Chocolonely Limited Editions

SaveGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.