Taucherli, bean to bar-chocolade uit Zwitserland

Taucherli, bean to bar-chocolade uit Zwitserland

Bij Zwitserse chocolade denk je misschien aan Toblerone en Lindt. Tuurlijk, ook lekker. Maar naast die massaproductie gebeurt er in Zwitserland nog veel meer op chocoladegebied. Zo ontmoette ik op Chocoa in Amsterdam Kay Keusen. In zijn fabriekje net onder de rook van Zürich maakt hij sinds 2015 bean to bar-chocolade. Hij gaf me een hele stapel repen in vrolijk gekleurde wikkels mee om te proeven. Taucherli heet het merk, en dat verklaart meteen het logo van dat vogeltje, want taucherli is de Duitse naam voor de vogelsoort die we hier duiker noemen.

Bijzondere cacaobonen

De chocolade van Taucherli wordt gemaakt van bijzondere cacaobonen uit verschillende landen. Keusen werkt onder andere met cacao uit Kameroen, criollo-bonen uit Colombia en ‘witte’ cacaobonen uit Mexico. De bonen worden allemaal volgens een uitgekiende receptuur geroosterd en gemalen. Vervolgens wordt de chocolade dagenlang geconcheerd. Dat levert een aantal spectaculaire chocolades op.

Pure chocolade met melkkleurtje

Taucherli chocolade

Alle chocoladerepen die ik meekreeg, waren puur. Opvallend genoeg zaten er een aantal tussen die de kleur hadden van melkchocolade! Dat was het geval bij de Betulia B6 (70%) en Betulia B9 (80%) uit Colombia, maar ook bij de ‘Light Brown’ (70%) uit Mexico. De lichte kleur is puur natuur en komt volledig van de cacaoboon zelf.

Welke Taucherli is het lekkerst?

De bean to bar-chocolades van Taucherli hebben allemaal een vrij uitgesproken smaakprofiel. Heel bijzonder, wat je allemaal kunt proeven in de verschillende cacaosoorten! Eigenlijk vond ik ze allemaal geweldig. Een paar uitschieters:

  • 70% Betulia B6 (Colombia): een hele zachte, toegankelijke reep met een uitgesproken chocoladesmaak. Doet denken aan brownies, chocolade-ijs, koek. Misschien wel mijn favoriete Taucherli-reep!
  • 70% Cameroots Cooperative (Kameroen): intrigerend smaakprofiel met tonen van ananas en barbecue, maar ook koffie en popcorn.
  • 100% Pure (Ghana): de knaller van de collectie. Zware smaken die vooral in de richting gaan van tabak en kokos, maar ook koriander en bittere amandelen. Een indrukwekkende, bijna opdringerige  chocolade-kruidentuin. Ik ben niet gek op repen zonder suiker, maar zelfs ik moet toegeven dat dit heel erg bijzonder is.

Taucherli chocolade online bestellen

De Taucherli fabriek vind je in Adliswil, net onder Zürich. De webshop staat vol met allerlei lekkers, maar verzendt zo te zien niet naar Nederlandse adressen. Gelukkig zijn de bean to bar-chocoladerepen van Taucherli ook verkrijgbaar bij een aantal Nederlandse online chocoladewinkels. Doe jezelf een plezier en bestel een aantal repen van dit geweldige Zwitserse chocolademerk!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.