Raaka Blue Magic: blauwe chocolade met spirulina

Raaka Blue Magic: blauwe chocolade met spirulina

Oeh, wat bijzonder, deze vegan chocolade van Raaka! Blue Magic heet ‘ie, maar eigenlijk gaat het hier om witte chocolade. De pastelkleur is namelijk afkomstig van het blauwe spirulinapoeder dat is toegevoegd. Verder bevat deze chocolade Griekse bergthee, citroenmelisse en kokos.

Spirulina is een algensoort. En dat verklaart meteen de ietwat ziltige smaak van deze reep. Maar Blue Magic proeft tegelijkertijd lichtzuur en zoet. Terwijl de kokos het geheel een exotisch tintje geeft. Een nogal complexe smaakexplosie dus, zo’n stukje blauwe chocolade!

Romige chocolade met superfoods

Blue Magic is lekker romig. De Peruvaanse cacaoboter smelt wel heel snel. Daardoor moet je wel even bij de les blijven tijdens het proeven. Al met al een hele aparte chocoladereep die je lastig weer weglegt. Als excuus kun je dan gelukkig opvoeren dat de chocolade hartstikke ‘gezond’ is. Spirulina is een zogenaamde superfood en ook Griekse bergthee en citroenmelisse schijnen veel geneeskrachtige eigenschappen te bevatten. En zat cacao ook niet boordevol antioxidanten? Ik neem voor de zekerheid toch nog maar een stukje 😉

Amerikaanse bean to bar-chocolade

Het Amerikaanse Raaka staat bekend om zijn exclusieve chocolade. De bean to bar-repen worden gemaakt van single origin cacaobonen die niet worden geroosterd. Daardoor blijft de unieke smaak beter behouden.

Blue Magic is een ‘limited edition’ die in Amerika onderdeel uitmaakt van een chocolade-abonnement. Via importeur High Five Company kon ik gelukkig deze bijzondere chocolade online bestellen. Andere repen van Raaka (en die zijn ook zeer de moeite waard!) zijn verkrijgbaar bij de meeste online chocoladewinkels.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.