Ocelot chocolade: bijenpollen en mango

Ocelot chocolade: bijenpollen en mango

Ocelot chocolade reviewHoera, het is zomer! En als het geen zomer was, dan kreeg je alsnog summer vibes bij het zien van deze vrolijke chocoladereep. Wat een fijne wikkel heeft deze Ocelot chocolade, met dat gouden streepje en die leuke bijtjes erop! En de inhoud is natuurlijk ook veelbelovend: pure chocolade met bijenpollen en mango. Die combi heb ik nog niet geproefd. Wordt het een zomerhit of een eendagsvlieg? Op naar de Choc Check smaaktest!

Chocolade uit Schotland

Ocelot is een Schots chocolademerk dat in 2013 het levenslicht zag. Eigenaars Matt en Ish begonnen met chocolade maken vlak na hun trouwdag. Gewoon thuis, in hun keukentje. Hoe romantisch! Inmiddels zijn ze uitgegroeid tot een klein maar succesvol chocoladebedrijfje. De Ocelot chocoladerepen worden wereldwijd verkocht. Niet slecht, in amper 5 jaar tijd.

Ocelot chocolade bijenpollen mangoKwaliteitschocolade

De makers van Ocelot wilden geen ‘gewone’ chocolade produceren. Hun repen zijn dan ook gemaakt van cacao met een goede kwaliteit. De couverture en cacaonibs kopen ze in bij Original Beans. Slimme zet, want dat merk staat bekend om zijn fantastische chocolade. Ocelot maalt de cacaonibs zelf en streeft ernaar om in de toekomst ook zelf meer bean to bar-chocolade te maken. Wat ze al wel helemaal zelf doen: hun artwork. De fraaie wikkels zijn allemaal van hun hand. Ook niet onbelangrijk, want een aantrekkelijke verpakking is vaak een doorslaggevend ‘selling point’.

Oceleot chocoladerepen

De collectie van Ocelot is bescheiden. Een paar pure/melk repen van verschillende cacaosoorten en –percentages, en een paar repen met ‘inclusions’, oftewel toppings. De Bee Pollen & Mango is daar een van. Verder heeft Ocelot onder andere nog een Salted Almond, een Raspberry & Vanilla en een Fig & Orange in het assortiment. De wikkels zijn echte museumstukjes. Ook de binnenverpakking is voorzien van een prachtige print. Met het uiterlijk zit het dus wel goed. Nu de smaak nog…

Ocelot chocolade reviewOcelot chocolate review

Het zal aan mij liggen, maar ik had nog nooit bijenpollen geproefd. Ik was dus heel benieuwd naar deze chocoladereep. Over de chocolade zelf kan ik kort zijn: prima. De reep is gemaakt van cacaobonen uit Virunga National Park. Het is een toegankelijke chocolade met een vrij zoete geur. Hij smelt niet te snel en heeft een lekkere, stevige cacaosmaak. De stukjes gedroogde mango zijn vrij hard en zuur. Als je de chocolade laat smelten in je mond, worden ze wat zachter. Op zich combineert de mango goed met de chocolade; het versterkt de fruitige tonen van de cacao.

Bijenpollen op je chocoladereep

Over de bijenpollen ben ik minder enthousiast. Ik weet niet precies wat ik me er bij had voorgesteld, maar dit in ieder geval niet. De pollen bestaan uit zanderige kruimels die een beetje naar regen smaken. Het voegt wat mij betreft helemaal niets toe aan de chocoladereep. Wel is het natuurlijk een leuke aanleiding voor de mooie verpakking. Een decoratieve toevoeging dus, niets meer en niets minder.

Choc Check oordeel: al met al best een lekkere chocoladereep, waarbij ik nog het meeste onder de indruk was van de buitenkant.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.