Milka Oreo XXL

Milka Oreo XXL
(laatste update: oktober 2019)

Dacht jij dat de Oreo-hype bijna voorbij was? Ik wel, maar bij Milka zitten ze er blijkbaar nog middenin. In het chocoladeschap zag ik namelijk deze enorme Milka Oreo XXL-reep liggen. Eigenlijk ben ik niet zo dol op Oreo (hoewel, mijn zelfgemaakte Oreo-bonbons waren niet slecht!), besloot ik deze paarse gigant toch maar eens te onderwerpen aan een Choc Check smaaktest. It’s a dirty job, but someone has to do it…

Mega Milka chocoladereep met Oreo-vulling

Bij Milka houden ze van royale repen. Deze plak is zelfs extra groot en zwaar (300 gram schoon aan de haak, de naam XXL krijg je natuurlijk niet zomaar)! Logisch natuurlijk, want als je zo’n dubbellaags koekje in je reep moet verwerken, wordt ‘ie vanzelf dik. De vulling is qua volgorde trouwens net iets anders dan in het echte koekje: twee witte laagjes met een donkerbruine ertussen in plaats van omgekeerd. Maar goed, dat maakt voor de smaak ongetwijfeld niks uit.

Milka Oreo XXL review

Dan maar even proeven. De Milka-chocolade heeft niet zo’n uitgesproken chocoladesmaak. Het is vooral zoet en heeft een zachte, snel smeltende structuur. De knapperige koeklaag zorgt ervoor dat je blijft kauwen en de witte crème is iets smeuïger dan de witte laag die ik van Oreo-koekjes ken. Het doet eerder aan de vulling van een reepje Kinder Bueno denken.

Veel te zoet

Al met al is deze reep veel en veel te zoet, maar doordat er in je mond zoveel gebeurt, is ‘ie behoorlijk verslavend. Je blijft ervan eten, zelfs als je hem eigenlijk niet zo lekker vindt. Niet geschikt voor fijnproevers die op zoek zijn naar interessante smaaksensaties of ‘fine flavour’. Prima als je houdt van chocolade om op te kauwen.

Choc Check oordeel: valt meer onder de categorie snoep dan onder chocolade.

SaveGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.