Mesjokke Stardust review

Mesjokke Stardust review
(laatste update: juli 2020)

Mesjokke… dat komt me bekend voor, hoor ik je denken. En dat klopt. Een poosje geleden stond er namelijk al een review van DARC Angel en Natural Blonde op het chocoladeblog, allebei van dit kleine maar fijne chocolademerk. Dit keer is het tijd voor een review van Mesjokke Stardust, de chocoladereep die je steeds vaker ziet.

Chocolate explorers

Mesjokke chocolade wordt gemaakt in Nederland. De Chocolate Explorers bestaan uit Per en Luc, twee vrienden met een passie voor goede chocolade. In hun fabriekje in Utrecht maken ze zelf chocoladerepen op basis van een bean to bar-proces. Ze bepalen dus helemaal zelf wat er in de chocolade gaat. In het geval van Stardus is dat onder andere Trinitario-cacao uit Madagaskar, Muscovado suiker uit Mauritius en Fleur de Sel uit La Guérande. Wat je van ver haalt, is lekker, zullen ze gedacht hebben. Eens kijken of dat klopt…

Chocolade van sterrenstofMesjokke Stardust chocolade wikkel

Net als DARC Angel en Natural BLonde, is ook Stardust voorzien van een hele mooie wikkel. Fraaie illustraties, leuke informatie. Onder de naam Stardust staat de kreet ‘Milk chocolate from outer space’. Verwacht echter geen glittertjes, knettersuiker of andere galaxy-kenmerken: in het doosje zit gewoon een reep chocolade zonder poespas. Stardust bevat melkpoeder en heeft een cacaopercentage van 45%. Daarmee valt deze reep onder de zogenaamde donkere melkchocolades. Qua kleur zit ie dan ook tussen puur en melk in; niet donker en niet licht.

Mesjokke Stardust review

Stardust chocolade ziet er misschien heel down to earth uit, maar smaakt inderdaad buitenaards lekker. De textuur van Stardust is romig en zacht. De chocolade heeft iets moutachtigs, het deed me denken aan de chocolade van Pump Street Bakery. Het Franse zeezout is lekker subtiel, gelukkig niet van die grote korrels! Qua smaak is ie ook perfect, niet te zoet en je proeft (en ruikt) veel donkere chocoladetonen met iets van koffie en karamel. Niet zo uitgesproken als DARC Angel, maar minstens zo lekker. Ook van deze Mesjokke reep word ik dus helemaal happy!

Choc Check oordeel: nog een 10 voor Mesjokke!

Save

SaveGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.