Mesjokke chocolade review

Mesjokke chocolade review

Holy Choc… Ik vloek niet snel bij het testen van een chocolaatje, maar toen ik de repen van Mesjokke chocolade proefde, schoot ik overeind uit mijn stoel. Wat is dit spul goed! Ik kocht ook deze reepjes bij het Cacao Museum (ik heb me daar ernstig laten gaan in het winkeltje, op het gênante af) en kwam er nu pas aan toe om ze te reviewen. Ongelooflijk dat deze kleine goudmijntjes al die tijd gewoon in mijn voorraadkast lagen. Had ik dit eerder geweten….

Mesjokke Chocolade  – ik ben toch niet gek!?

Voordat je verder leest – ik waarschuw maar vast: het gaat hier om gevaarlijk spul. Zo onschuldig als de DARC Angel en de Natural Blonde er ook uitzien; één hapje en je zelfbeheersing is totaal vernietigd. Nee, je bent dus niet gek, het ligt aan de chocolade. Die is gemaakt van de Trinitario-bonen, een cacaosoort die bekend staat om zijn geweldige smaakprofiel. De chocolademakers van Mesjokke (Luc en Per, beter bekend als de Chocolate Explorers) maken van deze cacao zeer verslavende repen. Weet dus waar je aan begint! (En nee, ik krijg niet betaald om dit te schrijven.)

Mesjokke chocolade: DARC Angel review

De DARC Angel bestaat uit 72% single origin cacao uit Nicaragua en is gezoet met rietsuiker uit La Reunion. DARC staat in dit geval voor Divine Aromatic Roasted Cocoa, en daar is niks aan gelogen. De chocolade heeft een hele intense smaak die nog het meeste doet denken aan karamel-die-nog-net-niet-verbrand-is. Licht bitter, maar toch zoet, een pietsie stroef in de mond. Divine indeed, ik blíjf hiervan proeven.

Mesjokke chocolade: Natural Blonde review

En dan het blondje. Ik verwachtte een witte chocoladereep uit de wikkel te halen. In plaats daarvan verscheen er een karamelkleurige reep die qua uiterlijk, smaak en structuur wel iets weg heeft van fudge. Deze chocolade is minder zoet dan ze eruit ziet, met dank aan de Indonesische palmsuiker. Ook hier een iets poederig mondgevoel, wat ik persoonlijk erg lekker vind. De cacaoboter komt uit de Dominicaanse Republiek en bestaat uit een mengsel van gedeodoriseerde (ontdaan van geur- en smaakstoffen) en natuurlijke cacaoboters. Het toegevoegde venkelzaad is heel subtiel te proeven. Ik ben fan!

Welke Mesjokke chocolade de lekkerste is? De DARC Angel. Of nee, de Natural Blonde. Nee, wacht…toch de donkere. HELP! En dan heb ik ook nog een reep Stardust van deze jongens liggen om te reviewen. Ik word gek!

Choc Check oordeel: gevaarlijk lekker!

SaveGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.