Madak: veelbelovende bonbonkunstenaars

Madak: veelbelovende bonbonkunstenaars

Soms komt er zomaar iets bijzonders op je pad. Zo kreeg ik laatst een proefpakketje opgestuurd met chocolade van Madak. Het ging om bonbons met een vulling waarin sriracha (je weet wel, die pittige rode saus) van het merk TABASCO verwerkt was. In eerste instantie had ik zo mijn twijfels, ik ben meer een doe-mij-maar-gewoon-praline-of-karamel-persoon. Maar de bonbons waren fantastisch; krachtige chocoladebommetjes  gevuld met onder andere limoenganache, tahinipraline en dadelpasta. De sriracha gaf een licht pittig effect en versterkte de exotische smaken. Knap werk, want deze saus (met o.a. knoflook!) had de boel net zo goed kunnen overheersen.

Je denkt misschien dat dit kunststukje afkomstig is van een oude rot in het vak. Nee dus. Madak Chocolatier bestaat uit Soufiane Mourabit en Nikai Groot Kormelink, twee twintigers die pas afgestudeerd zijn in een hele andere richting dan chocolade. Het maken van bonbons is een zijspoor, waar ze overigens wel groot in hopen te worden. Dat moet lukken, schat ik zo in, want dit tweetal weet wat lekker is én werkt met de beste ingrediënten, zoals Colombiaanse cacao, Isigny-boter, bourbon-vanille uit Madagaskar en zwart zout uit het Spaanse Villena. Alle bonbons zijn handgemaakt en handbeschilderd. Dat kost tijd, en daardoor zijn de oplages zijn klein maar fijn.

De Sriracha-bonbons waren een limited edition en zijn dus niet meer verkrijgbaar. Het goede nieuws: de ‘gewone’ collectie van Madak ziet er ook geweldig uit! Rozenwater, Matcha thee, kokosganache, karamel-zeezout; lastig kiezen. Ik heb inmiddels een doosje besteld met alle smaakjes, ben zó benieuwd! Houd deze jongens in de gaten, volgens mij worden het toppers.



Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.