LOCOletter, A tot Z in één chocoladeletter

LOCOletter, A tot Z in één chocoladeletter
(laatste update: juli 2020)

Ja mensen, het is weer bijna chocoladelettertijd! En je weet hoe dat gaat: als je er niet snel bij bent, is de letter die jij zoekt natuurlijk net uitverkocht. Laat ik nou tegen een chocoladeletter aanlopen die dit probleem in een klap uit de wereld helpt! LOCOletter heet ‘ie. Maar voordat ik er meer over vertel, eerst even een schokkend choconieuwtje. Hou je vast…

Wat gebeurt er met overgebleven chocoladeletters?

Wist jij dat er jaarlijks na Sinterklaas duizenden onverkochte chocoladeletters worden vernietigd?! Natuurlijk zijn er winkels die ze weggeven of doneren aan de voedselbank, maar een groot deel schijnt gewoon zomaar naar de vuilnis te gaan. Zonde! Ik snap ook wel dat winkels alle letters op voorraad willen hebben en dat er na 5 december altijd wat blijft liggen op de plank. Maar om ze nou weg te gooien… Ronald Lewerissa en Remon de Zeeuw denken er precies zo over. Zij bedachten daarom een concept dat deze verspilling tegengaat.

chocoladeletter LOCOletterAlles-in-één-letter, ook leuk na Sinterklaas

LOCOletter is een chocoladeletter die bestaat uit allemaal blokjes. Ieder chocoladeblokje heeft een witte en een bruine kant. De blokjes liggen in een doosje met een soort honingraatstructuur. Daardoor kun je de stukjes op verschillende manieren neerleggen zodat ze steeds een andere letter vormen. Een soort chocoladeletterpuzzel dus. Superslim, want op deze manier heb je met 1 chocoladeletter gewoon het hele alfabet te pakken! Zo grijp je nooit mis in de winkel. En (mocht de winkel overstappen op deze alles-in-één-letter) zo hoeven er ook minder exemplaren te worden weggegooid. Je kunt de letter namelijk het hele jaar door gebruiken, bijvoorbeeld als je de blokjes in een cijfer legt voor een verjaardag of jubileum.

chocoladeletter puzzelLekker puzzelen met de LOCOletter

Ik mocht de LOCOletter uitproberen, en ik kan je zeggen: hartstikke leuk. Ik heb natuurlijk even de C van Choc Check gemaakt. En de D van Danielle. En toen een chocoladereep-met-een-hapje-eruit (van het Choc Check-logo), zien jullie het? Verslavende bezigheid hoor! Aan de binnenkant van de deksel staan voorbeelden van hoe je de letters en cijfers legt. Een kind kan dus de was doen. Het moeilijkste onderdeel van de LOCOletter: puzzelen zonder een stukje in je mond te stoppen. Want de chocoladeblokjes ruiken hartstikke lekker.

LOCOletter smaaktest

De LOCOletter wordt bereid door chocolatier Martinez, een familiebedrijf dat al sinds 1952 chocoladeproducten maakt. Met de kwaliteit zit het dus wel goed. De blokjes zijn lekker romig, dit is een prima chocoladeletter. De LOCOletter is verkrijgbaar in de combinaties melk/wit, melk/puur en ruby/puur (ruby is roze chocolade).

locoletter chocoladeletter

Al met al een briljant idee, deze chocoladeletter 2.0! Petje af voor de ontwerpers. Je koopt de LOCOletter online in de webshop van LOCOletter of bij de goedgesorteerde delicatessenwinkel.

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.