L’Atelier Blonde Hazelnoten & Amandelen review

L’Atelier Blonde Hazelnoten & Amandelen review

Soms krijg ik ‘foodpost’ bij Choc Check, en je begrijpt: daar word ik blij van. Vooral als er een reep L‘Atelier Blonde Hazelnoten & Amandelen bij zit, van Nestlé. Ik had deze chocolade al eens geproefd op het Allerhande Kerstfestival en Chocoa, maar terwijl de pure en melkrepen wel gewoon in de winkels lagen, was L’Atelier Blonde (althans, in mijn omgeving) ver te zoeken. Extra fijn dus dat ik hem nu uitgebreid mag testen voor het chocoladeblog.

L’Atelier Blonde chocolade review

Blonde chocolade heeft een hele aparte lichtbruine kleur die tussen witte en melkchocolade in ligt. Het doet denken aan karamel, en dat is niet vreemd, want Nestlé heeft voor deze reep Zwitserse witte chocolade gemengd met karamelpoeder. Superromig is ‘ie en zoet, precies zoals je zou verwachten bij een karamelreep.

De L’Atelier-serie van Nestlé blinkt natuurlijk uit door de royale hoeveelheid toegevoegde noten en zuidvruchten. De blonde reep is belegd met hele hazelnoten en amandelen, en dan niet een karig handje, maar gewoon heel erg veel. De noten zijn niet helemaal omhuld met chocolade, maar liggen er half bovenop. Dat geeft de chocoladereep een luxe uitstraling. Bovendien zorgen de amandelen en hazelnoten voor een fijne bite. Het crunchy effect vormt ook een mooie tegenhanger voor de zoete karamelsmaak en de smeuïge structuur van de chocolade. Al met al is L’Atelier Blonde een dikke reep, en ja, daar houd ik van. Niks zo lekker als een flinke brok chocolade!L'Atelier Blonde chocolade

L’Atelier Blonde is een mooie aanvulling op het L’Atelier-assortiment, hij is zoeter dan de pure varianten, en ruikt geweldig! Je legt hem daardoor moeilijker weg, dit is typisch zo’n chocoladereep waar je van blíjft snoepen. Ach, we houden het er maar op dat hij dankzij al die hazelnoten en amandelen toch nog een beetje gezond is…

Choc Check oordeel: lekker dik blondje!



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.