La Naya, chocolade uit Litouwen

La Naya, chocolade uit Litouwen

La Naya Orange & JuniperNee, er groeien geen cacaobomen in Litouwen. En toch wordt daar chocolade gemaakt. Behoorlijk goede chocolade ook nog, als ik de kenners mag geloven. Ik heb het over La Naya, een kleinschalig bedrijfje dat organische, handgemaakte chocolade produceert in verschillende smaakcombinaties.

Bean to emotionLa Naya chocolade review

‘Bean to emotion’, claimt de wikkel van de reep die voor me ligt. Van cacaoboon tot emotie… huh? De term Bean to bar ken ik, maar deze kreet is nieuw voor me. Volgens de informatie op hun website brengt het eten van La Naya chocolade pure gevoelens teweeg. De chocolademeesters hebben namelijk bij de bereiding speciale procedures gevolgd om hun fijnste emoties in de chocolade te stoppen. Zo kom je een stapje dichter bij de perfecte wereld zoals Plato die beschreef. Dat belooft wat…

La Naya Orange & Juniper

La Naya heeft een vijfdelige serie chocolade-met-smaakjes uitgebracht, waarvan dit de variant Orange & Juniper is. Een melkchocolade met 54% cacao, wat sinaasappelolie en een fractie jeneverbes. Over de herkomst van de cacaobonen wordt op de wikkel niets vermeld. Over de bijbehorende emotie des te meer. Deze chocoladereep zou het gevoel geven van een blije paasochtend in het Vaticaan, zonlicht en op handen zijnde zege… Oké, ik ben hier duidelijk te nuchter voor.

La Naya chocolade review

Dan maar even over de emoties die ik wel voel opkomen bij het testen van deze chocolade. Dat begint al bij het uitpakken van de reep. Wauw! Dit is ongetwijfeld de mooiste chocoladereep die ik ooit heb gezien. Hij is niet plat-met-blokjes, zoals de meeste chocoladerepen, maar glad, glanzend en heuvelachtig. Ook de geur van de reep komt in de buurt van perfectie. Hij ruikt erg lekker, naar zoete chocolade met vaag op de achtergrond iets van sinaasappel. Worden we blij van!

Hoe smaakt La Naya chocolade?

Helaas stoppen de happy emoties daar. Het zal aan mij liggen, maar de smaak valt wat tegen. Ik vind de structuur niet zo lekker, hij is te glad en te vettig. Daarnaast smelt de chocolade mij iets te langzaam en vind ik hem een beetje naar karton smaken. Misschien is een van de andere varianten beter. Ga ik zeker proberen, want zo’n fraaie ogende reep verdient een herkansing. Misschien hebben ze in de Honey & Breadcrumbs lekkerdere emoties gestopt, of anders in de Raspberries & Pineapple. Heb jij de chocolade van La Naya al geproefd, en wat vond je ervan?

Choc Check oordeel: door naar de herkansing.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.