KitKat Green Tea Matcha

KitKat Green Tea Matcha

Vandaag was ik bij de lancering van de nieuwste KitKat: Green Tea Matcha. De Nederlandse KitKat-familie heeft er nu, na de roze Ruby, dus ook een groene variant bij. In Japan werd de Matcha-KitKat al in 2004 uitgebracht, en daar is het nog altijd een bestseller. Logisch, want de supergezonde thee wordt in Japan al eeuwenlang gedronken.

KitKat matcha

Hier in Nederland is matcha nog niet helemaal ingeburgerd en daarom konden we tijdens de lancering van KitKat nader kennismaken met groene matchathee: er was een workshop van Mr & Mrs Tea georganiseerd! Het geheim van een goede matchathee: gebruik water van 80 graden en meng dit met het matchapoeder totdat je een schuimige drank hebt.

Het knalgroene poeder is niets anders dan fijngemalen matchatheeblaadjes. Die zitten bomvol antioxidanten en de thee helpt daardoor het verouderingsproces te vertragen (hoera!). Daarnaast bevordert de thee je concentratie en word je er lekker ‘zen’ van. De thee schijnt ook eetlustremmend te werken.

Van dat laatste hadden we gelukkig geen last toen de nieuwe KitKat werd binnengebracht. Wat leuk, zo’n groene KitKat! Hoe hij smaakt? Dat moet je natuurlijk vooral zelf gaan proeven! Het zal misschien even wennen zijn, vooral als je nog nooit eerder matchathee hebt gedronken. Ik vond hem heel apart; je proeft de matcha heel duidelijk, maar doordat de groene thee gemengd is met witte chocolade is het een heel romig, zacht reepje geworden.

KitKat Green Tea Matcha is vanaf eind februari verkrijgbaar in de meeste supermarkten. Laat je even weten hoe jij hem vond?

KitKat Green Tea Matcha


2 gedachten over “KitKat Green Tea Matcha”

  • Ik ben benieuwd!
    Het is de favoriete smaak van m’n beste vriendin, en die kan dus ook niet wachten tot de smaak wat makkelijker te verkrijgen is dan bestellen vanuit het buitenland 😉
    We gaan zien of het wat is, want door de kitkat ruby was ik ook niet erg onder de indruk – doe mij maar de gewone ordinaire variant hahaha

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.