Green & Black’s Blood Orange

Green & Black’s Blood Orange
(laatste update: december 2019)

Normaal gesproken ben ik geen fan van chocolade met een fruitsmaakje. Fruit leidt hoe dan ook af, waardoor je de chocolade niet goed kunt proeven. Maar voor een reep Green & Black’s Blood Orange mag je me altijd wakker maken! Het fijne van deze reep is dat er geen stukjes fruit inzitten. In plaats daarvan hebben ze sinaasappelolie in de chocolade verwerkt. Wat mij betreft een absolute topcombinatie.

Green + Black = eerlijk

Green & Black’s is beslist geen nieuwkomer. De Engelse chocolademakers begonnen in 1991 met een voor die tijd opzienbarend concept: schuldvrije chocolade. Green & Black’s was Engelands eerste producent die biologische chocolade op de markt bracht en daarbij de cacaoboeren een eerlijke prijs betaalde voor hun waren. Bovendien bevatte hun pure chocolade 70% cacao. Nog een eye-opener voor de Britten, die tot die tijd gewend waren aan chocolade met niet meer dan 30% cacaobestanddelen.

G&B Chocolate

De naam Green & Black’s is trouwens verzonnen. Oprichters Craig Sams en Josephine Fairley wilden een merknaam die commercieel gezien lekker bekte, net als Fortnum & Mason, Hennes & Maurits, Marks & Spencer. Ze besloten niet hun eigen achternamen te gebruiken, maar Green vanwege het biologische aspect en Black vanwege de donkere kleur van hun pure chocolade. Zo simpel kan het zijn! Inmiddels is Green & Black’s een onmisbare speler in chocoladeland. Hun wens om eerlijke en biologische chocolade te verkopen, staat inmiddels ook hoog in het vaandel bij vele andere chocolademakers. Gelukkig maar!

Green & Black’s chocolade review

Om de een of andere reden word ik altijd erg blij van chocolade-met-sinaasappelsmaak. Het doet me denken aan de zomer, de zee en Sunkist (voor de mensen die na 1980 zijn geboren: Sunkist was sinaasappellimonade in superonpraktische, piramidevormig pakjes. Ik kreeg er altijd eentje als we naar het strand gingen). Green & Black’s Blood Orange heeft dezelfde fijne sinaasappelsmaak. De melkchocolade is superglad, terwijl het toch een ietwat stroef mondgevoel geeft. De zoete bloedsinaasappel combineert mooi met een licht bittere ondertoon. Geen harde stukjes, vieze schilletjes of goedbedoelde fondantvulling; bij Green & Black’s weten ze hoe het wel moet: uitsluitend goede chocolade en sinaasappelaroma. Ogen dicht en genieten maar.

Choc Check oordeel: bloody good stuff!

Save

Save

SaveGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.