Godiva review

Godiva review

Godiva is tegenwoordig ook bij Albert Heijn te koop! Ik, zelden of nooit te vinden in de Bijenkorf, had dit wereldberoemde chocolademerk nog niet eerder geproefd. Dus snel een reepje in de winkelwagen, voor een Godiva review op het chocoladeblog. In dit geval de variant puur gevuld met ganache van ‘Godiva Masterpieces’, om precies te zijn.

Lady Godiva

Het chocolademerk Godiva heette eerst Draps, naar de Belgische familie die de chocolaatjes al in 1926 maakte. En geef toe, Draps klinkt natuurlijk helemaal niet zo smakelijk. Daarom bedacht zoon Joseph een andere naam. Godiva betekent ‘Door God gegeven’, en dat borduurt mooi voort op Theobroma (godendrank), de officiële naam van cacao. Volgens het bedrijf zelf verwijst de merknaam echter naar de legende van Lady Godiva; de vrouw van de Engelse Lord Leofric. Deze adellijke dame met opmerkelijk lang blond haar, verzette zich tegen het besluit van haar man om de belasting voor zijn onderdanen flink te verhogen. Dat deed ze door een rondje door het dorp te rijden op haar paard. In haar blootje. ‘Don’t Stop Me Now’, schijnt ze geroepen te hebben. Nee hoor, dat laatste heeft de Queen-fan in mij er zelf bij verzonnen.

Godiva review

Maar ik dwaal af… Eenmaal thuis heb ik natuurlijk direct een Godiva proeverijtje-voor-één uitgevoerd. Lady Godiva was goed ingepakt, in een prachtig gouden slaapzakje (ongetwijfeld een verwijzing naar de lange, blonde haren). Die heb ik voorzichtig opengemaakt, en ja hoor, daar was ze! Een mooie reep met glanzende, goedgevulde hartjes. Maar hoe veelbelovend het er ook uitzag, Lady Godiva viel qua smaak eerlijk gezegd een beetje tegen.

De chocolade heeft een beetje een kokosachtige smaak en geur, terwijl er geen kokos inzit. Verder is ‘ie aan de (te) zoete kant. Ook de vulling is niet heel bijzonder. Op zich een prima chocolaatje hoor, begrijp me niet verkeerd. Maar ik had er meer van verwacht, en daarmee is Lady Godiva wat mij betreft van haar voetstuk gevallen.

Wel leuk om te vermelden: Godiva Chocolate heeft een Lady Godiva-programma opgezet. Hiermee steunt het bedrijf vrouwen die, net als de naakte heldin uit de legende, dapper en onbaatzuchtig strijden tegen armoede en ander onrecht in de wereld. Houd ik toch nog een beetje goed gevoel over aan dit reepje.

Save

SaveGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.