EARTH Choc, Nederlands nieuwste (h)eerlijke chocolademerk

EARTH Choc, Nederlands nieuwste (h)eerlijke chocolademerk

Hoera, Nederland heeft er een (h)eerlijk chocolademerk bij! EARTH Choc werd gisteren gelanceerd met een spetterend feest in Amsterdam. Je kent EARTH van het water, de koffie en de thee. Daar vormt chocolade natuurlijk een prima aanvulling op. En zoals je van EARTH gewend bent, wordt ook met dit project een goed doel ondersteund. De chocolade is gemaakt van cacao uit Kameroen. EARTH betaalde de lokale cacaoboeren tweeënhalf keer de ‘normale’ prijs voor hun bonen, waardoor ze meer financiële ruimte krijgen om zich te ontwikkelen. Van deze chocolade kun je dus met een gerust hart nog een stukje nemen.

 

EARTH Choc

Chocolade van EARTH en Choxplorers

De EARTH Choc chocoladerepen zijn gemaakt door de Choxplorers, de bean to bar-chocolademakers achter Mesjokke. Per en Luc zijn erg enthousiast over de samenwerking met EARTH: “het achterliggende doel is natuurlijk geweldig.” Het was de eerste keer dat het duo werkte met cacaobonen uit deze regio. Het was dan ook even zoeken naar de juiste receptuur. Uiteindelijk is dat meer dan goed gekomen: het EARTH Choc-assortiment bestaat uit vier superlekkere repen!

 

EARTH Choc smakenEARTH Choc salt and pepper

De verschillende smaken zijn bedacht door bekende vrienden en ambassadeurs van EARTH. De melkchocolade met zout en peper is een idee van Sammy & Pebbles (van de Frietboutique).

EARTH Choc sinaasappel speculaaskruidenBartender Tess Posthumus verzon de melkchocolade met speculaaskruiden en sinaasappel.

Barista Niels te Vaanhold ging logischerwijs voor een pure chocolade met koffie.

Acteur Ferri Somogyi koos voor een melkchocolade met munt/citroen.

Die laatste was helaas niet aanwezig op het feestje, maar Ferri, jongen: gefeliciteerd met je goede smaak! De chocoladereep met munt en citroen is wat mij betreft de lekkerste. Hoewel de andere repen ook behoorlijk verslavend zijn…EARTH Choc puur koffie

 

EARTH Choc: wordt vervolgd…

De eerste lichting van EARTH Choc bestaat uit 65.000 chocoladerepen. Die zijn vanaf nu verkrijgbaar bij diverse horecagelegenheden, zoals Bagels & Beans. Volgens Patrick de Nekker van EARTH krijgt het project zeker een vervolg. En dat is natuurlijk goed nieuws voor de cacaoboeren én voor de chocoholics onder ons!

Welke EARTH Choc reep ga jij als eerste proberen?Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.