Dormouse Cherry Soup Bar: chocolade met zure kersen en kaneel

Dormouse Cherry Soup Bar: chocolade met zure kersen en kaneel

Dormouse Cherry Soup BarWauw, denk je witte chocolade te gaan snoepen, komt er een knalroze reep uit de verpakking. Ruby? Hell no! Deze reep is veel beter: de Cherry Soup Bar van de Engelse chocolademakers Dormouse. De roze reep blijkt een witte chocolade met zure kersen en kaneel. Het idee is gebaseerd op een klassiek Pools recept. Kersensoep, een nagerecht met kersensap en zure room. Kende ik niet, maar ik ga het zeker een keer maken, want het lijkt me geweldig!

Bijzondere chocolade uit Engeland

Dormouse maakt sowieso bijzondere chocoladerepen. Naast de Cherry Soup Bar hebben ze bijvoorbeeld ook een Pancake Bar: een ‘pannenkoekreep’ met stukjes wafel, citroenchocolade en ahornsiroop. De Engelse chocolademakers produceren uitsluitend bean to bar-chocolade van de beste cacaosoorten. Voor de Cherry Soup Bar hebben ze gekozen voor een mix van Criollo en Trinitario cacaobonen uit Madagaskar.

Dormouse chocolade zure kersenDormouse Cherry Soup Bar

De Cherry Soup chocoladereep ziet er indrukwekkend uit. Het blokjespatroon in combinatie met de felroze kersenkleur geeft een heel fraai effect. De achterkant van de reep is voorzien van witte strepen met spikkels: de zure room met kaneel. En dan het geurtje: lekker. Een vrij donker chocolade-aroma vermengd met kaneel. Over de knak ga ik het niet hebben. Het was best warm en de chocolade was iets aan de zachte kant. In de winter is de knak vast beter.

Dormouse Zure Kersen & Kaneel reviewDormouse chocolade Zure kersen en kaneel

Tijd om te proeven! Wat als eerste opvalt: de chocolade is zuurder dan ik dacht. Met ‘sour cherry’ bedoelen ze ook echt zuur, en dat is even wennen. Het is overigens geen onprettig zuurtje, want de chocolade is zoet genoeg om je mondhoeken niet scheef te laten trekken.

Wat meteen daarna opvalt: de sterke smaak van de cacao. Hoewel er bij het maken van de witte (nou ja, roze) chocolade uitsluitend cacaoboter is gebruikt, proef je de cacaosoorten er toch bovenuit. Knap, want de zure kersen en kaneelsmaak zijn best aanwezig. Goed dat daar een stevige cacaosoort tegenover is gezet om de balans te houden. Het is daardoor geen ‘Fristi-reep’ geworden (wat ik bij Ruby dus wel vind) maar een interessante chocolade waar je steeds weer nieuwe smaken in ontdekt.

 

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.