Chocoladerepen voor Valentijn: Tony’s vs Chocolatemakers

Chocoladerepen voor Valentijn: Tony’s vs Chocolatemakers

Chocolade is altijd een topcadeau voor Valentijnsdag. Tot voor kort was je aangewezen op mooie bonbons, in de vorm van hartjes of kusmondjes. Dit jaar zijn er ook speciale chocoladerepen voor Valentijn! Tony’s Chocolonely introduceerde de Melk-Roos-Framboos en de Chocolatemakers brachten een Pure Liefde uit. Twee Valentijnsrepen die ik natuurlijk meteen even voor jullie heb voorgeproefd. Welke van de twee heeft mijn hart gestolen…?

Voor mijn Valentony

De Valentijnsreep van Tony’s Chocolonely bestaat uit een Belgische Fairtrade melkchocolade (32%) waaraan stukjes gevriesdroogde framboos en stukjes fudge met rozenaroma zijn toegevoegd. Bosje bloemen en chocolade in één, briljante oplossing voor wie niet kan kiezen.

Middenin de reep, met de kenmerkende ongelijk verdeelde stukjes, zit een hart van chocolade. De stukjes erom heen kun je wegbreken zodat het massieve hart overblijft. Inderdaad, letterlijk ‘eat your heart out’, leuk gedaan.

Qua smaak vond ik hem verrassend lekker! Romige melkchocolade is natuurlijk nooit een straf. De stukjes framboos hadden er wat mij betreft niet in gehoeven, die pitjes blijven (bij mij althans) altijd zo irritant in je kiezen zitten. De fudge met rozensmaak is echter een schot in de eh… roos. Niet te overheersend, want je proeft het pas als je op zo’n stukje fudge bijt, maar toch behoorlijk verslavend. Al met al een fijne reep die er ook nog eens fantastisch uitziet. Hele fraaie verpakking ook, echt leuk om cadeau te geven aan je Valentony.

Biologische Valentine Bar

En dan de Valentine Bar van Chocolatemakers. Deze reep bevat slechts 3 (biologische) ingrediënten: cacaobonen, suiker en cacaoboter. Ook de vorm van de reep is eenvoudig gehouden. Gewoon een no-nonsens, rechthoekige pure (65%) reep zonder toeters en bellen. Niks bijzonders, zou je denken. Saai zelfs, misschien. Totdat je hem proeft. Ooo, de smaak!

De cacaobonen waarmee deze reep is gemaakt, komen uit Colombia. Een natuurreservaat om precies te zijn, waar een vrouwencoöperatie de bonen teelt. Het zijn bonen van het Criollo-ras, een cacaosoort met een kwalitatief hoog smaakprofiel. Dat proef je, de chocolade is heel intens van smaak en doet een beetje denken aan kersen en pruimen. Heel, heel, HEEL erg lekker. Knap, om zoveel smaak in een reep te krijgen met alleen cacao en suiker.

Leuk weetje: de cacao is per zeilschip naar Nederland vervoerd en in de nieuwe fabriek van Chocolatemakers omgevormd tot Valentijnsrepen. Je herkent de Valentijnsreep aan de mooie roze wikkel voorzien van een cupido die op het punt staat een liefdespijl af te schieten. Topcadeau voor je Valentijn die gek is op pure chocolade met een smaakprofiel om verliefd op te worden.

Welke Valentijnsreep is het lekkerst?

Je begrijpt het al: ik kan niet kiezen, zo verliefd ben ik op beide Valentijnsrepen. Dus wissel ik af. Hapje Tony, blokje Chocolatemakers, ik ben hier uren zoet mee. Puntje van zorg: Valentijnsdag komt steeds dichterbij en daarna zijn de repen natuurlijk niet meer verkrijgbaar. Je kunt dus beter een voorraadje inslaan.

De Valentijnsreep van Tony’s Chocolonely is online verkrijgbaar, maar ook in de supermarkt en een aantal andere winkels zoals Bijenkorf. De Valentijnsreep van Chocolatemakers kun je bestellen in hun webshop.

Valentijnsrepen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.