L’Atelier (Nestlé)

L’Atelier (Nestlé)

(Laatste update: oktober 2019)

We mochten al voorproeven op het Allerhande Kerstfestival en het Chocoa festival in Amsterdam, maar nu liggen de nieuwste repen van L’Atelier ook gewoon in de supermarkt! Een goede reden om alle kleuren maar eens in huis te halen en te onderwerpen aan een smaaktest. Het Choc Check testpanel stond te dringen, want eerlijk is eerlijk: de L’Atelier chocolade ziet er veelbelovend uit. Lekkere dikke plakken, boordevol noten en vruchten. We waren vooral benieuwd naar de ‘blonde’ chocola: witte chocolade gemengd met karamel, wat een unieke beige kleur oplevert.

L’Atelier: chocolade met noten

L’Atelier is inmiddels verkrijgbaar in meerdere smaken, waarvan wij vier varianten in huis haalden: Puur Hazelnoot, Puur Cranberry Amandel, Melk Cranberry Hazelnoot Amandel en Blond Amandel Hazelnoot. Omdat we niet konden kiezen, hebben we gewoon alle repen opengemaakt. You only live once, zullen we maar zeggen. Daarna was het een kwestie van proeven en vergelijken.

L’Atelier review

Absolute winnaar was de blonde reep. De karamelsmaak is ronduit zalig en de chocolade is romig en smelt snel. Op de tweede plek eindigde de pure chocolade met cranberry en amandel. Fijne, krachtige chocoladesmaak met een lekkere bite! De melkchocolade vonden we de minste van het stel, hoewel we ook deze reep beslist niet tegen onze zin hebben opgemaakt. Goed werk van Nestlé, die met het cocoa-plan mooi inspeelt op de toenemende vraag naar ‘eerlijke’ chocolade.

Choc Check oordeel: Blondie mag blijven!

Nestlé L'Atelier chocolade

SaveGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.