ChocFondue (Chocolate Company)

ChocFondue (Chocolate Company)
(laatste update: november 2019)

Hoe lekker ik een gewone chocoladereep ook vind, gesmolten chocolade heeft bij mij nog altijd een streepje voor. Ik ben zo iemand die bij de chocoladefontein het liefst een soepkom eronder houdt in plaats van een bescheiden koekje (ik houd me natuurlijk in). Ik sla de rest van het buffet ook steevast over. Als iedereen nog aan de broodjes, saté en sushi zit, sta ik al met mijn bordje klaar bij het toetjesgedeelte. Mens, haal dan zelf zo’n fontein in huis! hoor ik je denken. Maar daar ga ik niet aan beginnen. Met een doe-het-zelf-chocofontein in huis sta ik niet voor mezelf in.

High Choc bij Chocolate Company Café

Chocoladefondue valt onder dezelfde noemer. Te lekker en dus gevaarlijk om in binnen handbereik te hebben. Maar toen we laatst bij de Chocolate Company waren voor een High Choc, ging ik toch voor de bijl. In het winkeltje stond een schap met ChocFondue in diverse smaken. Die schattige blikjes! De enorme keuze! Uiteindelijk nam ik de variant ‘Smooth Criminal’ met karamel en Bourbonvanille mee. En vandaag was het zover: we gingen choco-fonduen!

ChocFondue review

Het voordeel van ChocFondue: je hoeft het blikje alleen maar op te warmen in een pannetje heet water. Geen geklieder dus met brokken chocola die je zelf moet smelten. Lukt altijd! Tip: haal voor het verwarmen wel al vast de deksel van het potje. Door de warmte wordt de druk in het potje nogal hoog en dan kan de deksel eraf knallen. Hoe ik dat weet? Zeg ik niet.

In ieder geval was de chocolade lekker snel vloeibaar. Paar keer goed doorroeren, potje op tafel en smullen maar. En ja, hij was heerlijk. Nee, goddelijk. Smeuïg, zacht, zoet; zo lekker dat het bijna jammer was om hem met mijn tafelgenoten te delen. De vanille was duidelijk te proeven. Af en toe kwam er een hard brokje voorbij. De karamel waarschijnlijk. Het voegde niet veel toe, maar was ook niet vervelend.

Wat dip je in de ChocFondue?

Om te dippen waren er aardbeien, stukjes peer, marshmallows en lange vingers. De fondue is best machtig, en de combi met vers fruit vond ik het lekkerst. Als je marshmallows met gesmolten chocolade eet, zit je eigenlijk direct vol en dat is jammer.

De ChocFondue ging natuurlijk helemaal op. Volgens Chocolate Company is zo’n blikje goed voor 4 tot 6 personen. Wij hebben hem met z’n drieën leeg gegeten en toen was er nog ruzie over wie het blikje mocht uitlikken. Daarna moesten we wel even gaan liggen, maar ja – je moet wat overhebben voor je chocoladeblog. Welke smaak zullen we de volgende keer eens proberen?

Choc Check oordeel: machtig lekker!

Save

Save

SaveGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.