Cacao, the Craft Chocolate Magazine: lekker leesvoer!

Cacao, the Craft Chocolate Magazine: lekker leesvoer!

Een magazine puur over chocolade? Dat hadden we in Nederland nog niet! Als je het (erg leuke) tijdschrift KoffieTcacao niet meerekent dan. Sinds kort is er echter Cacao. Oké, het is een internationaal blad, dus niet van eigen bodem, maar toch. The Craft Chocolate Magazine, is de ondertitel en ja, het is Engelstalig. Vind je dat geen bezwaar, ga hem dan gauw halen, want het is top! In deze review lees je waarom.

Smaakverschillen

Cacao is geheel gewijd aan bean to bar-chocolade. In dit eerste issue wordt uitgelegd wat dat precies is en hoe cacao wordt verwerkt tot chocolade. Leuk: het stukje over het land van herkomst van de verschillende cacaobonen, met alle smaakverschillen die daarbij horen. Zo heeft cacao uit Grenada vaak smaaktonen die doen denken aan gras en kersen. Cacao uit India neigt dan wat meer richting gember en gedroogd fruit.

Goed proeven: zo doe je dat

Wil je die smaken goed kunnen waarnemen, dan moet je chocolade op de juiste manier proeven. In het artikel ‘How to taste chocolate’ wordt een en ander uitgelegd met behulp van een stappenplan (spoiler: de woorden hap, slik, weg staan hier niet tussen…). Ze hebben er ook een smaakwiel bijgezet, handig!

Chocoladerecepten

chocolade recepten Cacao magazine

Wat is een chocomagazine zonder recepten? Die staan er dus ook in, deze keer gaat het om Black Forest Truffles en chocoladepudding met chili en kokosroom. Ik ben helaas geen fan van de combi chocolade en drank/pepers, volgende keer beter.

Wel lekker: het interview met Domantas Užpalis, van het Litouwse chocolademerk Naive.

Chocolade in Duitsland

Verder is er een special opgenomen over chocolade in Duitsland. Wist je dat ze daar 7,9 kilo chocolade de man/vrouw/genderneutraal per jaar eten? Wij kaaskoppen maar 5,1. De Zwitsers zijn pas echt chocokampioen, die werken doodleuk 8,8 kilo aan bonbons en repen weg. Ik denk dat ik ga emigreren…

De shoptips over chocoladewinkels in Berlijn ga ik sowieso bewaren. O ja, en het artikel over Duitse chocolademakers Georgia Ramon is ook de moeite waard!

Cacao magazine kopen

Al met al is Cacao een mooi naslagwerk, een echt bewaarnummer met prachtige illustraties. Niet goedkoop (het magazine kost rond de 15 euro), maar dan heb je ook echt een geweldig blad in handen.

Voor zover ik weet, is Cacao niet verkrijgbaar bij de kiosk of boekwinkel. De betere chocoladewinkel heeft hem als het goed is wel liggen. Ik heb hem gekocht bij Smells Like Chocolate, dat leuke chocoladewinkeltje in de Zaanstreek. Maar je kunt hem ook online bestellen via de webshop van Cacao.

Issue 2 staat gepland voor het najaar, ik verheug me er nu al op! #readcacao

Cacao magazine review


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.