Van der Burgh Chocolaad review

Van der Burgh Chocolaad review
(laatste update: januari 2020)

Ken je de uitdrukking ‘het oog wil ook wat’? Bij Van Der Burgh Chocolaad weten ze er in ieder geval alles van. Wat een plaatjes zijn deze repen, bijna zonde om open te maken! Van der Burgh Chocolaad (anno 2011) timmert dan ook aardig aan de weg, want zulke pareltjes blijven natuurlijk niet onopgemerkt. In de winkel in Delft kocht ik een reep pure chocolade met sinaasappel. Van een vriendin kreeg ik op mijn verjaardag een reep puur met cranberries én een reep melkchocolade met druppels pure chocolade (kijk, aan zulke vrienden heb je wat!). Genoeg vergelijkingsmateriaal dus. De hoogste tijd om die mooie wikkels toch echt eens te openen en de inhoud te proeven.

Chocolade om in te lijsten

Van der Burgh Chocolaad produceert handgemaakte chocolade. De dikke repen zijn gemaakt van Callebaut chocolade en worden rijkelijk belegd met verschillende ingrediënten. Een echte verwennerij, maar eerlijk is eerlijk: Van der Burgh valt vooral op door zijn mooie jasje. Er zijn meer goede chocolatiers in Nederland, maar er zijn er niet veel die het product zo prachtig verpakken. De wikkels van luxe papier zijn bedrukt met fraaie patronen met goudkleurige accenten. William Morris (althans, daar lijkt het op), Delfts Blauw, maar ook bekende Nederlandse schilderijen, zoals Vermeers Melkmeisje. Stuk voor stuk mooie cadeautjes die je met veel plezier geeft en ontvangt. Elke reep wordt overigens met de hand gemaakt en ingepakt; in de winkel kun je ‘live’ zien hoe dat gaat.

van der Burgh chocolade review

Van der Burgh chocolade review

Genoeg gezwijmeld over de wikkels, het is tijd voor de smaaktest! Het moet gezegd worden: de repen zien er zonder kleren ook uit om in te bijten. De chocolade glanst mooi, en is (in dit geval) versierd met geconfijte sinaasappelschilletjes, lekker veel pure chocoladedruppels en dikke cranberries. De reep met sinaasappel is qua smaak mooi in balans; de pure chocolade combineert mooi met de zoete sinaasappel. Dat geldt ook voor de chocoladereep met cranberries, maar deze heeft een minder sterke smaak en geur. Cranberries hebben nu eenmaal minder aroma dan sinaasappelschil. De melkchocolade bevat 40% cacao en is dus een relatief donkere melkchocolade. Hij is heerlijk romig en heeft een intense chocoladegeur. Lekker!

Lekkerste Van der Burgh chocolade

Welke van der Burgh chocoladereep de beste is? Van de drie die ik nu geproefd heb, zijn de melkchocolade met druppels pure chocolade en de chocolade met sinaasappel het lekkerst. Maar Van den Burgh heeft nog veel meer varianten in het assortiment, dus ben ik voorlopig nog niet uitgetest… 😉

Choc Check oordeel: mooie repen!

Save

Save

SaveGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.