Blossom Bali: witte chocolade met Indonesische cacaoboter

Blossom Bali: witte chocolade met Indonesische cacaoboter

Ik ben in principe niet zo’n fan van witte chocolade. De standaardrepen uit de supermarkt  vind ik vooral veel te zoet en eigenlijk ook vrij smakeloos. Maar als je verder kijkt dan de goedkopere merken, blijkt wit soms ineens verrassend lekker! Het Rotterdamse chocolademerk Heinde & Verre heeft zo’n mooie witte chocolade in het assortiment: Blossom Bali.

Heinde & Verre, gewoon uit Rotterdam

Blossom Bali is gemaakt met cacaoboter afkomstig van bonen uit Bali. De Indonesische cacaoboter is vermengd met Nederlandse koemelk en bietsuiker. Zo worden de beste lokale producten (heinde) gecombineerd met de beste ingrediënten uit het Verre Oosten (verre). Deze werkwijze is kenmerkend voor Heinde & Verre en verklaart meteen de naam van het chocolademerk.

Witte ‘grand cru’

De heren van Heinde & Verre werken uitsluitend met ‘grand cru’-cacao; bonen van topkwaliteit. In de Rotterdamse fabriek worden de bonen handmatig gesorteerd en vertroeteld. Door middel van slow food-technieken (maandenlang rijpen, urenlang malen) worden de allerbeste smaakprofielen van de cacao blootgelegd. Dat levert een indrukwekkende chocoladecollectie op, waaronder vijf pure repen (waarvan één 100%), twee melkchocolades en deze witte reep.

Blossom Bali review

De Blossom Bali is romig en heeft iets ziltigs. Hij is prettig zoet en in de verte proef je een vleugje tropen; iets van banaan en een vleugje nootmuskaat. Aanrader, zelfs als wit niet helemaal jouw ding is. Waar je zoiets lekkers koopt? Heinde & Verre had een stand op Chocoa, dus daar komt dit exemplaar vandaan. Op de site van Heinde & Verre vind je een overzicht van de verkooppunten. En anders kun je natuurlijk altijd terecht in de betere (online) chocoladewebwinkels.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.