Witte chocolade cupcakes

Witte chocolade cupcakes

Cupcakes! Altijd leuk (en lekker), vooral als er chocolade in zit. Deze schattige cupcakes zijn gemaakt met witte chocolade. Die zit niet alleen verwerkt in het beslag, maar ook nog in het glazuur. Dubbele pret dus. De frambozenjam zorgt voor een fruitig accentje. Voeg vooral ook frambozen of ander vers fruit toe als garnering; de lichtzure smaak contrasteert mooi met de zoetheid van de witte chocolade. De witte chocolade cupcakes zijn zo klaar, daarna zijn ze in de koeling nog een paar dagen houdbaar. Vers zijn ze echter het allerlekkerst, dus eet op, deel uit en neem er daarna nog een! Ready? Pak je pollepel!

Witte chocolade cupcakes receptWitte chocolade cupcakes recept

Witte chocolade cupcakes maken is heel simpel. Wat je nodig hebt voor 12 cupcakes:

  • 12 papieren cupcake-vormpjes
  • Muffinbakblik
  • Mixer
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram witte chocolade in blokjes
  • 125 gram roomboter
  • 2 eieren
  • Snufje zout
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 300 gram frambozenjam (aardbeien-, kersen- of abrikozenjam kan ook, als je dat lekkerder vindt)

Voor het witte chocoladeglazuur heb je het volgende nodig:

  • 130 gram witte chocolade in blokjes
  • 100 ml slagroom (ongeklopt)
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • Verse frambozen (of verse aardbeien, kersen of ander fruit)
  • (Eventueel) spuitzak
  • Beetje extra witte chocolade, geraspt of geschaafd

Witte chocolade cupcakes maken

Verwarm de oven voor op 180 graden en zet de papieren cupcakevormpjes al vast in het muffinbakblik. Laat de boter zachtjes smelten in een pan met dikke bodem. Voeg de chocolade toe en laat deze eventjes zacht worden. Voeg eieren, suiker, jam en zout toe en mix tot het een egale massa is. Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en mix kort. Schep het beslag in de vormpjes en bak de cupcakes ongeveer 25 minuten of totdat een satéprikker er schoon uitkomt.

Laat de cakejes helemaal afkoelen! Maak het witte chocoladeglazuur als volgt:

Verwarm de slagroom met 130 gram witte chocolade totdat het kookt. Giet het in een kom, voeg de poedersuiker toe en meng met de mixer totdat het een wat dikkere pasta is. Laat het mengsel eventueel iets opstijven in de koelkast; het moet echter nog wel smeerbaar zijn. Vul de spuitzak met het witte chocolademengsel en spuit een dikke laag op de cakejes. Heb je geen spuitzak, dan kun je het glazuur ook met een lepel over de cakejes verdelen. Garneer de cupcakes met vers fruit en strooi er nog wat geraspte witte chocolade over. Yummmm!!!

Eet smakelijk!

Save



Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.