Warme chocolademelk met winterse kruiden
Mijn choco-blogcollega Peter heeft onlangs een chocolademelktest gedaan, met verschillende kant-en-klare soorten. Voor een echte chocoholic zijn die drankjes natuurlijk niet te pruimen. Veel te zoet/waterig/smakeloos. De oplossing: zelf maken! Liefst met een mooie, high quality bean to bar-chocoladereep. En omdat het deze week gaat vriezen, heb ik dit keer gekozen voor een Winter Spiced Hot Chocolate.
Hot chocolate van Nicaraguaanse cacao
Dit superschattige chocoladereepje is van Mesjokke, het Utrechtse chocolademerk van chocolademakers de Choxplorers. Het is de wintervariant van de DARC Angel waaraan een aantal kruidige specerijen zijn toegevoegd. Welke precies, dat staat niet op de wikkel. Nou ben ik niet zo’n ster in proeven, maar volgens mij zit er in ieder geval kaneel en steranijs in, en iets wat lijkt op nootmuskaat. De cacao komt in ieder geval uit Nicaragua. Voor de kenners: we hebben hier te maken met een heilig Trinitarioboontje. Dat betekent topkwaliteit. Veel beter kan chocolademelk niet worden.
Winter spiced hot chocolate recept
Het recept voor deze hartverwarmende winterse chocolademelk is supersimpel. Als eerst moet je natuurlijk even een goede chocolade aanschaffen. Ik heb dit reepje gekocht tijdens het Chocoladefestival in Hattem, maar hij is waarschijnlijk ook verkrijgbaar bij de gespecialiseerde chocoladewinkels. En anders is een goedgesorteerde online chocoladewinkel je redding. Is de Winter Spiced DARC Angel van Mesjokke uitverkocht? Dan zijn er vast ook nog andere goede chocolademerken die een wintereditie hebben uitgebracht. Vraag de (online) winkeliers gerust om advies, zij weten er alles van!
Zelfgemaakte winterse warme chocolademelk
Oké, de chocolade heb je. De rest gaat als volgt (dit recept is voor één mok/beker/glas):
- Verwarm 250 ml halfvolle melk in een pannetje en voeg 40 gram van de chocolade toe.
- Laat de chocolade smelten in de warme melk en gebruik een garde om de boel goed te mengen.
- Schenk de warme chocolademelk in een glas of mok.
- Upgrade desgewenst met een toef slagroom en bestrooi met wat kaneel.
En? Heb ik teveel gezegd? Vanaf nu nooit meer chocolademelk uit een pak drinken, hoor! Zelf maken is altijd lekkerder. Mocht je deze variant iets te donker en/of spicy vinden, check dan ook eens de recepten voor warme witte chocolademelk.
Enjoy!