Paaseitjes-chocolademousse
Wil je met Pasen een lekker brunch- of nagerecht serveren? Of wil je na de Pasen van je overschot aan paaseitjes af? Deze paaseitjes-chocolademousse is hoe dan ook een schot in de roos. De chocolademousse kun je maken met paaseitjes, maar je kunt hier natuurlijk ook andere chocolade voor gebruiken. Eigenlijk is dit chocolademousse recept dus het hele jaar door een succes.
Ook fijn: je kunt dit toetje makkelijk een halve dag van te voren klaarmaken. De mousse moet namelijk minimaal een half uur opstijven in de koelkast. Heb jij mooi tijd over om iets anders te doen met je gasten. Eieren zoeken bijvoorbeeld…
Chocolademousse met paaseitjes
Het recept voor de paaseitjes-chocolademousse is gebaseerd op het zalige chocoladetoetje ‘Hemelse modder’, dat wat zachter en lobbiger is dan echte mousse. Het grote voordeel van dit chocolademousse recept: snel klaar en makkelijk te maken! Er zit wel een rauw ei in verwerkt, en de chocolademousse is daarom niet geschikt voor hele jonge kinderen en kwetsbare ouderen. Gebruik gerust al je paaseitjes! Massief of hol, wit, puur of melk; alles kan! Heb je erg veel paaseitjes over, dan kun je er een aantal in stukjes hakken en die door de mousse roeren. Heb je maar een paar paaseitjes, bewaar die dan in ieder geval voor de garnering. Ik heb de paaseitjes in dit recept alleen gesmolten en gebruikt voor het decoreren.
Paaseitjes-chocolademousse maken
Ik ben gek op paaseitjes en ondanks goede voornemens haal ik elk jaar weer veel te veel zakken in huis. Er zijn ook zoveel soorten tegenwoordig, en ik wil ze allemaal proeven! Dit chocolademousse recept is dan ook een ideale manier om wat sneller door de voorraad heen te komen. Paaseitjes-chocolademousse maken is een eh… eitje. Wat je nodig hebt voor 4 porties:
- 100 gram chocoladepaaseitjes of andere chocolade om te smelten (kleur maakt niet uit, gebruik hiervoor alleen liever geen gevulde paaseitjes);
- 1 ei, dooier en eiwit gesplitst;
- 15 gram poedersuiker;
- 150 ml slagroom.
Voor de garnering heb je nodig:
- Ongeveer 8 paaseitjes (hier kun je eventueel ook gevulde paaseitjes voor gebruiken), gehalveerd;
- Eventueel: in stukjes gehakte paaseitjes om door de mousse te mengen. Ook dit mogen eventueel gevulde paaseitjes zijn.
Paaseitjes-chocolademousse recept
Zo maak je de chocolademousse met paaseitjes:
- Doe 100 gram paaseitjes (of gewone chocolade, in stukjes) in een kom en laat de chocolade smelten in de magnetron of ‘au-bain-marie’. Laat de chocolade afkoelen tot lauwwarm;
- Klop het eiwit stijf;
- Klop in een andere kom de slagroom stijf (zonder suiker!);
- Roer de eierdooier met de poedersuiker tot een romig papje;
- Spatel de chocolade door het eierdooierpapje;
- Spatel de slagroom en het opgeklopte eiwit door het chocolademengsel;
- Meng nu eventueel de stukjes paasei door de mousse (deze stap kun je overslaan als je geen extra stukjes paasei in de mousse wil);
- Verdeel de mousse over vier schaaltjes en laat minstens een halfuur opstijven in de koelkast.
- Verdeel de gehalveerde paaseitjes vlak voor het serveren over de chocolademousse.
Eet smakelijk!!