Oreo bonbons zelf maken: lekker makkelijk!

Oreo bonbons zelf maken: lekker makkelijk!

Zelf bonbons maken is helemaal niet zo moeilijk. Zodra je het tempereren een beetje onder de knie hebt en over een handige mal beschikt, kun je aan de slag. Het fijne van deze Oreo-bonbons is dat je niets aan de vulling hoeft te doen. Geen gedoe met ganache of praline: gewoon een koekje erin en klaar is kees. Handig als je nog niet zo heel veel ervaring hebt met het maken van bonbons. En, ook niet onbelangrijk: lekker dat ze zijn!

Oreo bonbons benodigdheden

Dit heb je nodig voor een stuk of zes Oreo bonbons (afhankelijk van hoe groot je mal is):

  • Rolletje mini-Oreo’s (of koekjes die daarop lijken);
  • 200 gram chocolade melk, puur of wit, of half-half (ik heb 100 gram puur en 100 gram witte chocolade gebruikt);
  • 1 mal voor bonbons waar een klein Oreo-koekje inpast. Heb je alleen kleinere bonbonvormen? Dan kun je de koekjes natuurlijk ook nog in stukjes breken. Ik gebruik het liefst een mal van hard kunststof. Het werkt gewoon makkelijker.
  • Suikerthermometer;
  • Pannetje met kom erboven (au bain-Marie) of, als je tempereert met behulp van de magnetron, een magnetronbestendige kom.
  • Eventueel spuitzak.
Oreo bonbons recept

Oreo bonbons recept

Tempereer de chocolade. Gebruik je 2 kleuren, doe dit dan in aparte kommen. Nog nooit chocolade getempereerd? Check even de chocolade tempereren how-to.

Giet de getempereerde chocolade in de holtes van de mal totdat ze half gevuld zijn. Gebruik je twee verschillende chocolades, let dan even op welke kleur je aan de bovenkant van de bonbons wil.

Leg nu in iedere holte een Oreo-koekje (of wat gebroken stukjes). Druk niet te hard aan, anders steekt het koekje misschien door de bovenkant heen. Giet nu de rest (of de andere kleur) van de gesmolten chocolade in de vorm zodat het koekje helemaal bedekt is.

Strijk de mal goed af met een paletmes en zet de vorm een kwartiertje in de koelkast zodat de chocolade goed krimpt.

Haal de mal uit de koeling en keer hem voorzichtig om boven een schone theedoek. Tik eventueel met een pollepel op de onderkant om de bonbons een handje te helpen met loslaten.

Als het goed is, heb je nu prachtige, glanzende bonbons gevuld met een knapperig koekje! Chocolade over? Tempereer de boel opnieuw en herhaal bovenstaande stappen.

Zelf vind ik dit een heel fijn recept om het tempereren mee te oefenen. Je kunt de vulling overigens makkelijk vervangen door iets anders. Een stukje cake bijvoorbeeld of een lepeltje pindakaas. Of (zelfgemaakte) chocoladepasta waar je nog wat nootjes doorheen mengt.

Heel veel plezier met experimenteren en eet smakelijk!

bonbons met Oreo


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.