Campfire cones uit de oven

Campfire cones uit de oven

Dit zalige toetje is schaamteloos afgekeken van de populaire ‘campfire cones’ die je deze zomer om de haverklap voorbij zag komen op internet. Het idee is simpel maar briljant: neem een leeg ijshoorntje, vul hem met alles dat de dieetgod verboden heeft, wikkel ‘m in aluminiumfolie en leg hem een paar minuten op de barbecue of het kampvuur. Resultaat: een hoorn des overvloeds, of in mijn geval: een hoorn des chocovloeds, want je snapt wel wat er voornamelijk in mijn hoorntje zat… Heel veel gesmolten chocolade, zachte marshmallows, sappige aardbeien en kleverige fudge. Yum yum yum!

Campfire cones in de winter of bij slecht weer Campfire cones uit de oven

Ik heb de choco-hoorntjes trouwens gewoon in de oven warm laten worden. Aangezien mijn achtertuin te klein is voor een campfire en het geen weer was voor de bbq, leek dat me de beste oplossing. En het werkt prima! Je kunt de campfire cones op die manier dus ook gewoon in de winter maken. Of als het buiten plenst. Of als je een bloedhekel hebt aan kamperen. Tip: zet de hoorntjes rechtop, met de punten in het rooster van de oven. Zo blijft de vulling beter in het hoorntje (als je hem plat legt, loopt het eruit).

Campfire cones recept

Het fijne van dit toetje is dat je eigenlijk gewoon zelf mag weten wat je erin stopt. Als het maar enigszins smelt is het goed! Ik gebruikte voor mijn campfire cones de volgende ingrediënten:

  • Kant-en-klare ijshoorntjes (supermarkt, vaak liggen ze in het schap bij de taartbodems en andere bakspullen);
  • Chocolade, in stukjes (maak gerust oude repen of overjarige paaseitjes op!);
  • Marhmallows, eventueel in kleinere stukjes geknipt;
  • Fudge of karamel, in kleine stukken;
  • Aardbeien, gehalveerd.

De aardbeien zijn lekker fris zo tussen al dat zoet. Maar je kunt ook ander fruit toevoegen, zoals wat stukjes appel of banaan. En er is nog veel meer mogelijk. Wat dacht je van een lepel pindakaas, wat gehakte noten, een beetje geraspte kokos, en wat rolo’s of smarties? Je begrijpt hoe dit werkt: vul het hoorntje met allerlei lekkers, wikkel het in aluminiumfolie en zet dit rechtop ongeveer 5 tot 10 minuten in een oven van zo’n 160 graden. Direct serveren (eventueel met een bolletje ijs) en smullen maar!!

 

Save

Save

SaveGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.