Belachelijk lekker Nutella-ijs

Belachelijk lekker Nutella-ijs

Normaal gesproken loop ik bij Appie altijd met een grote boog om het schap met Nutella heen. Dat spul heeft namelijk een nogal verlammende werking op m’n zelfbeheersing. Ken je die Amerikaanse series waar ze op de bank zitten met een beker Ben & Jerry’s en een lepel? Doe ik ook weleens, maar dan met een pot Nutella. En dan niet vanwege heartbreak, pms of andere ellende, maar gewoon. Zomaar.

Extra cacaopoeder

Wil ik in m’n hippe schrijverskleren blijven passen, dan moet ik dat dus niet te vaak doen. Nutella niet in huis halen, werkt voor mij het beste. Maar ja, laatst was ‘ie in de bonus. En ik had een fantastisch recept voor chocolade-ijs gezien dat ik per se een keer wilde maken. Toch maar meegenomen dus. Een goede zet, want het ijs is belachelijk goed gelukt, al zeg ik het zelf! Ik heb de receptuur wel een beetje aangepast door cacaopoeder toe te voegen. Anders blijft het ijs erg licht van kleur, en zo smaakt het ook nog eens extra naar chocolade.

Roomijs met Nutella

Waarschuwing vooraf: dit Nutella-ijs is zwaar verslavend. Dat kleverige, zwaar zoete van de hazelnootpasta vormt namelijk een geweldige combi met het koele, romige ijs. De truc is om wat klontjes Nutella in het ijs te verwerken. Die bevriezen namelijk, waardoor je een soort chocolate chips krijgt. Yummm… ik zit gewoon te kwijlen terwijl ik dit typ. Wacht, is dit wat ze met food porn bedoelen? Zo’n hekel aan dat woord!

Nutella-ijs zonder ijsmachine

Het fijne aan dit recept: je kun het ijs maken zonder ijsmachine. Die heb ik namelijk eeuwen geleden al uit huis ge(markt)plaatst omdat die kom zoveel ruimte innam in de vriezer. Met een goeie diepvriesdoos lukt het ook, en je hoef het ijs ook niet om het uur om te roeren. Easy peasy! Het Nutella-ijs recept is sowieso hartstikke simpel, je bent zo klaar. Nou, zullen we maar beginnen dan?

Nutella-ijs recept

Nutella-ijs recept

Voor anderhalve liter Nutella-roomijs heb je het volgende nodig:

  • Een halve grote pot Nutella (of een kleine pot in z’n geheel), meer of minder mag ook als je dat lekkerder vindt. Pas wel op dat het geheel niet té zoet wordt!
  • 1 blikje gecondenseerde melk (staat meestal in het schap bij de koffiemelk);
  • Halve liter ongeklopte slagroom;
  • 1 eetlepel cacaopoeder;
  • Eventueel wat gehakte hazelnoten;
  • Diepvriesdoos van anderhalve liter (of verdelen over 2 kleinere dozen).

Klop de slagroom stijf zonder suiker. Voeg de gecondenseerde melk toe en meng nog even goed. Voeg nu de cacaopoeder toe en roer het goed door. Er mogen geen klontjes in zitten!

Doe de hazelnootpasta in een aparte kom. Voeg twee eetlepels van het roommengsel toe en roer dit door elkaar. De Nutella wordt dan iets smeuïger en is daardoor makkelijker te verwerken.

Voeg het Nutella-mengsel nu bij de room. Roer door elkaar, maar niet te goed/lang. Het is het beste als je her en der nog wat sliertjes of klontjes ziet. In dit stadium kun je ook een handje fijngehakte hazelnoten (of andere noten) toevoegen. Mag, hoeft niet. Net wat je lekker vindt.

Giet het geheel in de diepvriesdoos, afsluiten en hup in de vriezer! Daarna is het een kwestie van geduld hebben; het ijs moet een paar uur bevriezen. Probeer in de tussentijd de pot Nutella niet leeg te lebberen! Eigenlijk is dat het moeilijkste onderdeel van het recept.

IJs klaar? Serveer het met wat fijngehakte nootjes of nog wat extra sliertjes Nutella. Ogen dicht en genieten…

Eet smakelijk! Laat je even weten hoe je hem vond?

Nutella roomijs recept


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.