After Eight Truffels

After Eight Truffels

After eight Truffels makenBlijft zo’n doosje After Eight bij jou ook altijd achterin de kast liggen omdat eigenlijk niemand ze lekker vindt? Da’s vanaf nu verleden tijd! Met After Eight maak je namelijk de lekkerste minty chocoladetruffels. Zo tover je dit ouderwetse chocolaatjes om tot een hippe lekkernij waar je van blijft snoepen.

After Eight: ouderwets lekker… of niet?

De Engelse After Eight chocolaatjes bestaan al sinds…. nou ja, ik kan me niet anders herinneren dan dat ze bestonden, en ik ben stokoud. Ik heb het eigenlijk altijd rare dingen gevonden, in dat groene doosje met die zwarte envelopjes. Vooral de kleverige pepermuntvulling vond ik maar matig, maar als echte chocoholic at ik ze vroeger bij mijn oma toch altijd braaf op. Laatst kreeg ik weer zo’n doosje; m’n schoonvader had hem gewonnen bij de bingo. In eerste instantie bleef ‘ie liggen, tot ik op internet zag dat je er truffels mee kunt maken. Briljant idee! Romig chocoladeballetjes met muntsmaak, now we’re talking.

After Eight Truffels receptAfter Eight truffels maken

Ik heb de After Eight truffels in twee soorten gemaakt: gerold in cacaopoeder en gerold in fijngemalen pepermuntjes. Die laatste hebben dus een extra frisse bite, voor de liefhebbers. Je kunt de pepermuntjes gemakkelijk vergruizen als je ze in een plastic zakje doet en ze daarna een pak slaag geeft met de deegroller. Je kunt de truffels natuurlijk ook een andere coating geven, zoals hagelslag of geraspte chocolade. Het After Eight Truffels recept is hartstikke simpel. Het duurt alleen wel even voordat ze klaar zijn, want de wachttijd is vrij lang. Het mengsel moet namelijk eerst een paar uur opstijven voordat je er balletjes van kunt rollen. Maar dan heb je ook wat!

After Eight truffels receptAfter Eight Truffels zelf maken

Met slechts één doosje After Eight maak je gemakkelijk 40 truffels. Je hebt hier het volgende voor nodig:

  • 1 doosje After Eight (200 gram);
  • 150 gram pure chocolade;
  • 1 blikje gecondenseerde melk;
  • cacaopoeder, een paar fijngemalen pepermuntjes en/of andere coating (zoals hagelslag)

Doe de gecondenseerde melk in een steelpan samen met de After Eights en de pure chocolade. Verwarm dit op een laag vuur en roer tot alle chocolade is gesmolten. Giet het mengsel over in een platte schaal en laat dit afkoelen. Zet de schaal daarna in de koelkast zodat het After Eight-mengsel door en door koud wordt. Dit duurt een paar uur (ik heb de schaal een nacht in de koelkast laten staan).

Vorm nu kleine balletjes van het afgekoelde mengsel. Tip: gebruik een meloenbolletjeslepel, werkt perfect! Rol de balletjes door de cacaopoeder of het pepermuntgruis en zet ze nog even terug in de koelkast voordat je ze serveert. Lekker bij een kopje Engelse thee! Bewaar de overgebleven After Eight-truffels in de koelkast. Ze blijven dan gemakkelijk een paar dagen goed.

Enjoy!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.