Zeebanket: guilty pleasure

Zeebanket: guilty pleasure
(Laatste update: oktober 2019)

Je kent ze ongetwijfeld, schelpjes, zeepaardjes en zeesterren van chocolade, beter bekend onder de naam ‘chocolade zeebanket’ of ‘fruits de mer’. Je kreeg ze bij oma op de thee, van een vage kennis als verjaardagscadeautje of van de overburen om je te bedanken voor het verzorgen van de kat tijdens hun vakantie. Zeebanket wordt door veel chocoladeproducenten gemaakt. De chocolade schelpjes, zeepaardjes en garnalen zijn echter bedacht door het Belgische chocolademerk Guylian.

 

Chocolade zeevruchten sinds 1967

Het was de Belgische Liliane Foubert die de vorm van het chocolade zeebanket in 1967 ontwierp. Haar echtgenoot, chocolatier Guy Foubert, was verantwoordelijk voor de receptuur. Het chocoladekoppel schijnt erg gek op elkaar te zijn geweest. De gemarmerde chocolade staat dan ook symbool voor hun twee levens die samenvloeien. Een mooi romantisch verhaal dus, zo staat op de website van Guylian te lezen. De bedrijfsnaam Guylian is overigens samengesteld uit de voornamen van deze Belgische tortelduiven.

 

Chocolade zeebanket review

Hoe je het ook went of keert: zeebanket is een bulkproduct, en dus geen ‘bean to bar’-chocolade of exclusieve, handgemaakte bonbon. Bij Choc Check vinden we zo’n gladde en smeuïge zeester op zijn tijd wel lekker. De hazelnootpralinévulling zit ongetwijfeld boordevol suiker, transvet en andere ellende, maar is heerlijk zoet en (waarschijnlijk daardoor) behoorlijk verslavend. Prima comfortfood, minder geschikt voor verwende lekkerbekken die meer cacao willen proeven.

Choc Check oordeel: ‘guilty pleasure’ voor af en toe.

chocolade zeebanket

Save

Save



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.