Tellus: red de planeet terwijl je chocolade eet!

Genieten van chocolade en tegelijkertijd de natuur beschermen? Dankzij het nieuwe Nederlandse chocolademerk Tellus kan het! Het bedrijf besteedt 10 eurocent per verkochte chocoladereep aan het redden van de planeet. Dat doet Tellus in samenwerking met EarthToday; de organisatie die zich inzet voor de bescherming van de aarde.
Bij EarthToday kunnen consumenten en bedrijven 1 vierkante meter regenwoud of ander wild natuurgebied adopteren voor de prijs van € 1,20. Het stukje grond wordt dan tegen ontbossing beschermd door een van de aangesloten internationale natuurorganisaties, waaronder Justdiggit en Rewilding Europe. En je weet: ontbossing is een van de grootste boosdoeners als het gaat om klimaatverandering.
Snoep verstandig, stop ontbossing
Koop je Tellus chocoladerepen, dan red jij dus een kostbaar stukje aardoppervlak! Inmiddels zijn er op deze manier al aardig wat vierkante meters veilig gesteld door chocoladeliefhebbers. In januari 2022 staat de teller op 6835 m2 om precies te zijn. En dat is nog maar het begin.
Op de site van EarthToday kun je de voortgang van Tellus volgen. Het doel van EartToday is behoorlijk ambitieus: in 2050 zou 50% van de aarde op deze manier beschermd moeten zijn. Ter vergelijking: dat is nu slechts 10% en dat is bij lange na niet genoeg om de klimaatverandering te stoppen. Er is dus nog een hoop (snoep)werk te doen!
Tellus chocolade in 4 smaken
Tellus chocolade is vernoemd naar de Romeinse godin van de aarde en dat is uiteraard geen toeval. Het nieuwe do-good-chocolademerk is te vinden in de schappen bij Albert Heijn. Je kunt kiezen uit 4 verschillende smaken: puur, melk, melk-noga en karamel-zeezout. De repen zijn gemaakt van Rainforest Alliance-gecertificeerde cacao uit West-Afrika.
Zelf vind ik vooral de melk-noga erg lekker, maar smaken verschillen natuurlijk. Hoeveel vierkante meter natuurgebied ga jij dit jaar in veiligheid snoepen?
Meer informatie over Tellus chocolade en hun samenwerking met EarthToday kun je vinden op de website van Tellus.