‘Stay Home With Chocolate’: virtueel chocoladefestival

‘Stay Home With Chocolate’: virtueel chocoladefestival

Vier weken terug was het Chocoa chocoladefestival in Amsterdam. Het lijkt wel jaren geleden, dat heerlijke weekend toen alles nog ‘normaal’ was. En helaas zal het ook nog wel even duren voordat zulke events weer mogelijk zijn. Gelukkig zijn er andere manieren om contact te houden met je favoriete chocolademakers. Gisteren begon Stay Home With Chocolate, een online chocoladefestival waaraan verschillende bean to bar-chocolademakers en -fans van over de hele wereld meedoen. Kijken dus!

Virtueel chocoladefestival t/m 28 maart

Corona spaart niets en niemand, ook de chocoladewereld heeft te lijden onder dalende verkopen en stil liggende producties. Om de bean to bar-chocoladewereld te steunen, bedacht een aantal leden van de bean to bar-chocolade-industrie een plan: een online festival waarbij craft-chocolademakers een podium krijgen om iets van zichzelf (en vooral hun chocolade) te laten zien.

Het Festival wordt gehouden via verschillende sociale media (onder andere via Facebook/Instagram Live en YouTube) en biedt bijvoorbeeld virtuele rondleidingen van een chocoladefabriek of cacaoplantage. Maar je kunt ook kijken naar chocolade tastings, kookdemonstraties of een presentatie over bean to bar-cacao of -chocolade.

Het programma loopt tot en met zaterdag 28 maart. Het schema met presentaties vind je op de website van Stay Home With Chocolate. Let op: de tijdsaanduiding is gebaseerd op de Amerikaanse EST-tijdzone. Even omrekenen naar onze tijd dus. Jij kijkt toch ook? Extra leuk: aanstaande vrijdagavond om 18:00 uur (NL tijd) geeft mijn chocoblog-collega Peter een presentatie over Nederlandse bean to bar-chocolademakers!

Blijf thuis, eet bean to bar-chocolade

Ondertussen geniet ik hier thuis nog wel even van mijn bean to bar ‘Chocoa stash’. En als die op is en de winkels zijn nog gesloten? God bless chocolate webshops!

Lieve chocoholics, steun al die geweldige, kleinschalige chocolademakers en help ondertussen Corona de wereld uit. Zorg goed voor jezelf en blijf gezond, Stay Home With Chocolate!

#stayhomewithchocolateGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.