Ridiculously Good – Jolly Ginger & Apricot

Ridiculously Good – Jolly Ginger & Apricot
(laatste update: oktober 2019)

Het oog wil ook wat, moet het team van Ridiculously Good gedacht hebben. Het schattige doosje waarin deze chocolade verkocht wordt, is namelijk een feestje op zich. Prima aanleiding voor een Ridiculously Good review, en wel van de variant ‘Jolly Ginger & Apricot’ – gember en abrikoos dus.

Gezonde candybar

Voor wie Ridiculously Good nog niet kende: we hebben het hier over een Nederlands chocolademerk! Teun en Shamara kwamen op het idee voor de chocolade tijdens hun zoektocht naar gezonde comfortfood. Een candybar gemaakt van uitsluitend natuurlijke ingredienten, die ook nog eens belachelijk goed zou smaken. Uit dat concept is Ridiculously Good geboren.

Verantwoord snacken

Rauwe chocolade past natuurlijk prima in het plaatje van verantwoord snacken; doordat de bonen op zeer lage temperatuur worden verwerkt, blijven de gezonde stofjes in de cacao veel beter behouden. Ridiculously Good gebruikt organische cacao uit Ecuador (voor de kenners: Criollo bonen!). Bij de bereiding van de chocolade is er geen geraffineerde suiker gebruikt. Ook smaak- of geurstoffen of andere kunstmatige stoffen komen er niet aan te pas. Puur natuur dus.

Ridiculously grote bonbons

Bij het woord candybar dacht ik in eerste instantie aan een rechthoekige reep. Maar als je het doosje openschuift, komen er twee apart verpakte reuzebonbons tevoorschijn. Dat ziet er veelbelovend uit! De verpakking is trouwens ook verantwoord: het doosje (als je het al weggooit…) kan bij het oud papier, het binnenfolie in de GFT-container.

Ridiculously Good review

Genoeg gekletst, tijd voor de Ridiculously Good review! De reuzebonbons-slash-candybars blijken te bestaan uit een laag chocolade met daaronder een vulling van gedroogde abrikoos en gember. Jolly veel gember. Ik vond het een beetje teveel van het goede, want de bonbon werd daardoor erg pittig. De rauwe chocolade is wel erg lekker en het bittertje contrasteert mooi met de zoete abrikoos. Voor herhaling vatbaar, maar dan wel een andere smaak. Keuze genoeg: Ridiculously Good is verkrijgbaar in maar liefst 6 varianten!

Choc Check oordeel: Al met al een lekker cadeautje



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.