Original Beans chocolade review

Original Beans chocolade review

Soms moet je jezelf gewoon eens trakteren op iets bijzonders. Dit schattige doosje kon ik dan ook niet laten liggen! Het zijn mini-chocoladereepjes van Original Beans, het label dat werkt met bijzondere cacaosoorten. Geen standaard bulk-chocolaatjes die je gedachteloos naar binnen werkt, maar repen voor fijnproevers die je met aandacht laat smelten in je mond. Ik kende Original Beans chocolade nog niet; handig dus dat ik met dit doosje 6 verschillende soorten kan uitproberen.Original Beans chocolade

Original Beans: chocolade zonder extra’s

Het pakketje bevat van iedere smaak 2 chocoladereepjes: een soort wit, een (donkere) melkchocolade en maar liefst vier pure chocolades, waarvan het cacaogehalte varieert van 66 tot 80 procent. Original Beans voegt niets extra’s toe aan de chocolade. Afgezien van wat melkpoeder (in wit en melk) en wat zeezout (melk) zijn alle reepjes uitsluitend gemaakt van cacao, cacaoboter en rietsuiker. De pure chocolade met 80% cacao bevat zelfs geen cacaoboter.

Eet een reep, plant een boom

Het chocoladelabel Original Beans maakt uitsluitend eerlijke en duurzame chocolade. Dat doen ze onder andere door de cacaoboeren een extra premie te betalen, bovenop de prijs voor de cacao. Dat geld moet besteed worden aan het planten van nieuwe (cacao)bomen op de plantage. Zo werkt Original Beans mee aan het behoud van het oerwoud en de bijzondere cacaosoorten die er groeien. Voor iedere reep chocolade die je van dit merk koopt, wordt er een cacaoboomstekje geplant. Via de code op de verpakking kun je ‘jouw’ boompje volgen.

Original Beans chocolade review

Original Beans chocoladeDe vrolijke mini-reepjes van Original Beans zijn erg leuk om uit te delen, aan je bezoek, familieleden of wie dan ook. Maar als chocoladeblogger moest ik de verschillende chocolaatjes natuurlijk allemaal zelf proeven (ja, ik ben inmiddels op dieet). De pure chocolades zijn intens. De ‘Beni Wild Harvest’ uit Bolivia is lekker fruitig, het is ook de chocolade met het laagste cacaopercentage (66%). Houd je van een iets meer uitgesproken smaak, dan is de ‘Piura Porcelana’ uit Peru een aanrader. Ook de ‘Grand Cru Rainforest Blend’ (80%) is een sterke jongen: stroef, vrij bitter en een krachtige cacaosmaak die lang blijft hangen. De ‘Cru Virunga’ is, ondanks zijn 70% cacaogehalte, redelijk mild en heel toegankelijk.

Lief chocolaatje

En dan over van puur naar ‘Esmeralda’s Milk’. Deze donkere melkchocolade is gemaakt met 42% cacao uit Ecuador. Heerlijk zoet met een moutachtige smaak. Het toegevoegde fleur de sel geeft net even wat extra verdieping. Het meest verrassende reepje is echter de Original Beans witte chocolade‘Edel Weiss’! Deze witte chocolade is gemaakt van cacaoboter uit de Dominicaanse Republiek, en is niet te zoet, beetje fruitig en silky smooth. Een heel lief chocolaatje. Dat is dus meteen mijn favoriet, en dat terwijl ik helemaal niet zo’n fan ben van witte chocola.

Original Beans chocolade is bedoeld voor fijnproevers, dat is wel duidelijk. Dat je met het eten van deze chocolade een steentje bijdraagt aan een betere (cacao)wereld maakt het extra lekker.

Choc Check oordeel: alle zes een dikke voldoende, met Edel Weiss als absolute winnaar!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.