Lovechock Organic Raw Chocolate

Lovechock Organic Raw Chocolate
(laatste update: oktober 2019)

Hij stond al een poosje op mijn verlanglijstje, de rauwe chocolade van Lovechock. Dit Nederlandse chocolademerk timmert aardig aan de weg, en je ziet de tabletten en reepjes dan ook steeds vaker. Ik koos voor een tablet pure chocolade met 93% cacao en een reep Creamy Hazelnut met amandelen en moerbei.

Cacao uit Ecuador

Beide repen zijn gemaakt van cacao uit Ecuador, en zijn glutenvrij, lactosevrij (ook de creamy variant!) en geschikt voor veganisten. Verder staan er een hoop keurmerken op de verpakking die aangeven dat het allemaal wel goed zit met de vergoeding voor de cacaoboeren (Lovechock doet aan direct trade!), het milieu en andere belangrijke zaken.

Leuk extraatje: als je de kartonnen wikkel opent, vind je bij de reep chocolade een inspirerende quote. ‘I know how to manifest my dreams’, stond op een van de briefjes. Toepasselijk, want met Choc Check komen mijn chocoladedromen uit!

Lovechock is gemaakt van rauwe chocola, die koud gemalen wordt en daardoor boordevol flavonoïden zit. Goed voor je lijf, je humeur, eigenlijk voor alles. Daarnaast zijn zo’n beetje alle ingrediënten van biologische oorsprong.

Lovechock review

Het moet gezegd worden: de chocola is heerlijk. De pure variant is niet zo bitter als je bij een cacaopercentage van 93% zou verwachten. De gedroogde kokosbloemennectar geeft de reep een prettig zoetje. De creamy-reep is verrassend romig, en dat terwijl er geen melkproduct aan te pas komt. De chocolade smelt snel, de nootjes en gedroogde moerbeien geven een lekker crunchy effect. Voor herhaling vatbaar, binnenkort proberen we een van de andere smaken.

Lovechock chocoladerepen zijn onder andere (online) verkrijgbaar bij Holland & Barrett, Ecoplaza en Vitaminstore.

Choc Check oordeel: I love it!

Lovechock raw chocolateGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.