Leonidas chocoladerepen review

Leonidas chocoladerepen review
(laatste update: december 2019)

Leonidas is vooral bekend van die mooie Belgische bonbons. Maar wist je dat er ook Leonidas chocoladerepen zijn? Ik had ze nog niet eerder gezien en was benieuwd naar de smaak/kwaliteit. Tijd voor een nieuwe Leonidas review dus.

Leonidas uit België, nee: Amerika, nee: Griekenland

Wat veel mensen overigens niet weten, is dat Leonidas van origine helemaal niet Belgisch is. ‘Founding Father’ Leonidas Kestekides emigreerde in 1893 van Griekenland naar de Verenigde Staten en werkte daar als chocolademaker. Nadat hij in 1910 op de wereldtentoonstelling in Brussel een bronzen medaille had gewonnen voor zijn lekkere chocolaatjes, besloot hij in 1913 voorgoed naar België te verhuizen. Niet om de chocolade, maar vanwege de liefde, want hij had tijdens zijn bezoekje aan Brussel een leuke vrouw ontmoet. In België opende hij een aantal theezaakjes waar hij zijn chocolade verkocht. In 1935 naam neef Basile het bedrijf over, en toen kwam de zaak pas echt goed van de grond.Overigens was hij het die het logo bedacht, met het hoofd van de Spartaanse koning Leonidas, als eerbetoon aan zijn gelijknamige oom.

Leonidas review

Nou, genoeg gezwijmeld; terug naar de repen. Inhalig als ik ben, kocht ik drie verschillende smaken: Salted Caramel (melkchocolade 30%), Praliné Hazelnoten (melkchocolade 30%) en Praliné koffie (puur 45%). Tjonge, wat had ik me verheugd op deze proeverij. Vooral op de hazelnotenpraliné, die in de Leonidas bonbons altijd zo geweldig is.

Je voelt hem al aankomen: het viel behoorlijk tegen. De repen waren niet vies, maar ook niet vreselijk lekker. Matige chocolade, weinig bijzonders aan de vulling. De gezouten karamel deed qua structuur denken aan butterscotch. Crunchy, beetje zout, niks speciaals. De Praliné Hazelnoten was qua smaak erg vlak. Als je me zou vertellen dat het om een ander merk ging, had ik het ook geloofd. De Praliné Koffie was nog de ‘beste’ van de drie. De vulling bevatte kleine stukjes koffieboon, die het geheel aardig oppepten. Echt puur was de smaak niet, maar met 45% cacao kun je ook niet veel verwachten.

Jammer, Leonidas! Volgende keer gewoon weer die lekkere verse bonbonnetjes.

Choc Check oordeel: geen succes.

Save

Save

Save

Save

Save

SaveGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.