IJscups: sweet memories

IJscups: sweet memories
(laatste update: oktober 2019)

Kijk nou wat ik onderin het chocoladeschap vond: IJscups! En ik maar denken dat die dingen al lang waren uitgestorven. De laatste keer dat ik deze snoezige chocolaatjes zag… nou ja, laten we het erop houden dat het erg lang geleden is. Tijd voor een hernieuwde kennismaking, want zijn de ijscups nog altijd zo lekker als toen?

IJscups, icecups, chococups of ijscola?

Het vreemde aan de ijscups is dat er nogal wat onduidelijkheid bestaat over de naam. Firma Sier, die de chocolaatjes al sinds 1948 maakt, noemt ze tegenwoordig chococups maar zegt erbij dat ze vroeger ‘ijscola’ werden genoemd. Maar ook onder de zoekterm ice cups kom je ze tegen.

Hoe ze ook heten, één ding is zeker: na al die jaren is het uiterlijk van de ijscup nog altijd niet veranderd. Het donkerbruine papiertje, de kartelrand – ijscups zagen er in de jaren ’70 ook al zo uit. ‘Never change a winning team’, zullen zij bij Sier gedacht hebben.

Volgens de website van Sier zijn de ijscups verkrijgbaar in ‘een uitgebreid assortiment smaken’, waaronder aardbei, mint en Irish coffee. Dat bericht is bij onze supermarkt niet goed doorgekomen, want die had alleen de variant chocola ter beschikking. Ook lekker, dus proberen we die.

Ouderwets lekker?

IJscups blijken nog altijd superromig en heerlijk koel weg te smelten op de tong. Ogen dicht, en je bent in één klap terug in je jeugd. Deze pretentieloze, ietwat ouderwetse chocolaatjes moeten het niet hebben van een hoog cacaopercentage, maar vooral van het hoge smeltgehalte en de zoete smaak. We nemen er nog eentje, for old times’ sake.

Choc Check oordeel: sweet memories…

ijscups chocolade

Save

Save

Save5 gedachten over “IJscups: sweet memories”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.