Chocoladefestival Zutphen

Chocoladefestival Zutphen

Als chocoladeblogger is een uitstapje naar het Chocoladefestival in Zutphen natuurlijk verplicht – dus reed ik gisteren samen met mijn twee junior Choc Checkers naar deze gezellige Hanzestad. En wat was het geweldig! De omstandigheden waren natuurlijk ook perfect: strakblauwe lucht, lekker zonnetje, prachtige historische binnenstad, gezellige bandjes en straten vol met chocolade, chocolade en nog meer chocolade.

Chocoladefeest

Het was al weer de vijftiende keer dat Bonbonatelier Janson Chocoladefestival Zutphen organiseerde. En ik moet zeggen: het is echt de moeite waard. Talloze kraampjes waar je chocolade kon proeven en kopen, en waar vlak voor je ogen de mooiste bonbons en andere kunstwerken werden bereid. Zo maakte chocolatier de Berekuil een prachtige beer van chocolade en werden er in de kraam van Bonbonatelier Janson heerlijke chocoladeflikken gespoten. Er was een echte chocoladejurk (hoe trek je die in hemelsnaam aan zonder dat ‘ie breekt?), er werd geschilderd met chocolade en er was een colour-run voor kids, met chocoladekoekje als beloning. Het Cacaomuseum was er ook, met een grote stand waar je fine art chocolade kon proeven, en in het kraampje er tegenover kon je zelf een chocoladereep versieren. De hele binnenstad was dus een groot chocoladefeest, wat een belevenis!

Proeven en snoepen op chocoladefestival Zutphen

Op het chocoladefestival Zutphen is natuurlijk vooral veel te snoepen. Een walhalla voor de chocoholic! Ik had expres al weinig ontbeten (ja, slecht), dus er was extra plek voor het kokoshapje met chocolade, de brownie-lolly, de bonbon-met-gesmolten-chocolade-van-de-chocoladefontein, de crème brûlée-bonbons en een halve zak chocoladepinda’s. En natuurlijk moest en zou ik die speciale hot chocolate met 72% cacao van Bonbonatelier Janson nog even proeven. Dat werd een grote beker ‘to go’, want er was geen plek op het terras. Zalig, maar beetje zwaar op de toch al volle maag. Zelfbeheersing, wat is dat ook al weer…?

Lichtelijk misselijk, maar zeer voldaan en met een tas vol lekkers gingen we naar huis. Volgend jaar weer. Laatste zondag van september, zet hem in je agenda!Chocoladefestival Zutphen logo

SaveGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.