Antidote Milk Strawberry Hibiscus

Antidote Milk Strawberry Hibiscus

Op het Dutch Tea Festival kochten we deze grappige paarse reep. Milka? Zeker niet! De kleur van de verpakking is misschien hetzelfde, maar daar houdt de vergelijking op. De naam van deze chocolade: Antidote. Da’s Engels voor tegengif, en dat is natuurlijk geen toeval. Red Thalhammer, de kracht achter dit bijzondere chocolademerk, heeft Antidote ontwikkeld als medicijn tegen de blues, liefdesverdriet, tegenslagen, moeilijke momenten, een slecht humeur en andere ellende. Nou was ik op de dag van het tea festival vrij vrolijk, maar ik heb hem toch maar meegenomen. Just in case…

Rauwe én gebrande cacao

Antidote maakt niet zomaar chocolade. Over de samenstelling voor de chocolade is uitvoerig nagedacht. Pas na vele maanden testen en aanpassen was het recept voor Antidote perfect. Mevrouw Thalhammer, geboren in Oostenrijk en woonachtig in New York, reisde af naar Ecuador om daar met de beste cacaobonen (Arriba Nacional) haar repen te produceren. Antidote maakt drie soorten bean to bar-chocolade: rauwe chocola, melkchocola (van gebrande cacao) en chocolade die bestaat uit 50% rauwe cacao en 50% gebrande cacao. Antidote combineert met die laatste variant de gezondheidsvoordelen van rauwe cacao met de fijne chocoladesmaak van gebrande cacao. Alsof de 50/50-receptuur nog niet uniek genoeg was, worden deze repen ook nog eens in hele bijzondere smaakcombinaties gemaakt. Wat dacht je van lavendel + rood zout? Of amandel-venkel?

Antidote chocolade review

Wij probeerden de Milk Strawberry + Hibiscus (chocolade van gebrande cacao). “Big kid chocolate” stond er op het doosje, en ja, ik val ook in die doelgroep! De reep is prachtig, dat moet gezegd worden. Een mooie plak, aan de voorkant voorzien van deelblokjes met letters, aan de achterkant gedecoreerd met gevriesdroogde stukjes aardbei en hibiscus.

De chocolade smaakt niet echt naar aardbeien. Wel heeft het een hint van kokos, karamel en soms ook een bittertje, als in koffie. De Arriba Nacional is een cacaoboon met een breed smaakpalet, en dat proef je in deze chocolade heel goed terug; eigenlijk ontdek je met elk hapje weer een nieuwe smaak. De gevriesdroogde stukjes aardbei en hibiscus geven een subtiel zuurtje, maar zijn vooral heel decoratief. En hoewel Antidote aangeeft dat hun producten ‘low in sugar’ zijn, is de reep prettig zoet.

Al met al een bijzondere chocoladereep waar je hoe dan ook vrolijk van wordt. Antidote is niet goedkoop (als je het vergelijkt met de grote supermarkt-merken), maar dan heb je ook iets bijzonders. Ik ben benieuwd naar de 50/50 repen en bestel binnenkort een nieuwe dosis tegengif.

Choc Check oordeel: graag een herhaalrecept!

Save

SaveGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.