Tony’s Chocolate Bar opent in Amsterdam!

Tony’s Chocolate Bar opent in Amsterdam!

Let op, hier volgt een Tony’s-nieuwtje! En wat voor een: binnenkort opent Tony’s Chocolate Bar in hartje Amsterdam! Het is een soort kruising tussen een grand café en een snackbar, en dan helemaal in Tony’s stijl. Er staat dus veel chocolade op het menu. Brownies, zoete choco-hamburgers, s’mores, chocoladetaart, milkshakes, chocolademelk en nog veel meer chocolade treats. Maar je kunt hier ook terecht voor een lekker ontbijtje, een hartige lunch of borrel met snacks.

American Diner in de Beurs van Berlage

In het restaurant kijk je je ogen uit. De inrichting is gebaseerd op het concept American Diner, compleet met jukebox en van die leuke ronde banken. Check vooral even de kroonluchters, die wil jij ook! (Ik tenminste wel; eerst even verhuizen naar wat groters).

Ook de locatie is geweldig: de Beurs van Berlage. Toepasselijk, want hier werden vroeger al cacaobonen verhandeld. Om de hoek zit ook nog eens de Tony’s Chocolonely Super Store, waar je alle repen uit de collectie kan kopen en een zelf samengestelde Tony’s reep kunt maken. Amsterdam heeft er dus weer een top choco-hotspot bij, op steenworp afstand van het station!

Samen maken we chocolade 100% slaafvrij

Naast alle chocopret is er in Tony’s Chocolate Bar ook aandacht voor serieuzere kost. Het is ongelijk verdeeld in de chocoladewereld, en de cacaoboeren trekken vaak nog altijd aan het kortste eind. Die ongelijkheid werd al uitgebeeld in Tony’s chocoladerepen door middel van de afwijkende blokjesverdeling. Maar ook in het interieur van de Chocolate Bar zie je dit thema terug. Zo staan er ongelijke tafels en is er op de voorkant van de ‘counter’ informatie te lezen over de missie ‘Samen maken we chocolade 100% slaafvrij’.

Bewuste keuzes

In Tony’s Chocolate Bar zijn dan ook bewuste keuzes gemaakt om te laten zien dat het anders kan. De choco-gerechten worden uiteraard bereid met Tony’s eigen chocolade, gemaakt van cacaobonen die direct zijn aangekocht bij partnercoöperaties in West-Afrika. Voor die cacao is een eerlijke prijs betaald en dat is een belangrijke eerste stap om een einde te maken aan moderne slavernij en kinderarbeid op de plantages. Nog een opvallend feitje: vlees vind je niet op het menu. Wel een vegan zeewierburger en een vegetarische wrap. Beter voor het milieu! Ook het meubilair is duurzaam. Zo zijn de stoelzittingen gemaakt van gerecyclede stewardessenkleding.

Slabbetje om en afstand bewaren

Al met al is Tony’s Chocolade Bar een bijzondere plek waar je beslist een keer heen moet. Vanaf 1 juli kan dat; dan is de bar geopend voor het grote publiek, uiteraard in overeenstemming met de corona-regels. Wat ga jij als eerste bestellen? Kwijlen en knoeien mag; bij de deur krijg je een slabbetje!

Tony's Chocolate Bar, Damrak 213 Amsterdam, open vanaf 1 juli 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.