Puccini Bomboni nu ook in Utrecht

Puccini Bomboni nu ook in Utrecht

Utrecht is hard op weg om de tweede chocoladestad van Nederland te worden. Vandaag opende alweer een bijzondere chocoladewinkel haar deuren: Puccini Bomboni! Echte chocoholics springen een gat in de lucht bij het horen van deze naam; Puccini Bomboni heeft namelijk al twee vestigingen in Amsterdam en staat in binnen- en buitenland bekend om haar fantastische bonbons. Een aanwinst voor Utrecht dus, deze superlekkere winkel.

Op de ochtend van de officiële opening ben ik al vroeg aanwezig. Sabine van Weldam, de drijvende kracht achter Puccini Bomboni, is samen met haar man Ivor nog bezig om de laatste spullen neer te zetten. Het ziet er allemaal prachtig uit. De winkel is gehuisvest in een van de vele sfeervolle, eeuwenoude pandjes die Utrecht rijk is. Op de toonbank staan grote schalen met bonbons per soort uitgestald. De pas opgeknapte ruimte ruikt nu nog een beetje naar verf, maar dat is natuurlijk een kwestie van tijd. Binnenkort komt de geur van cacao je al bij de deur tegemoet.

Puccini Bomboni Utrecht bonbons

Bonbons als dessert

Hét kenmerk van Puccini Bomboni? De bonbons. Ze zijn enorm. Enorm lekker, maar ook enorm groot. Dat heeft een reden: Sabine en haar moeder Ans begonnen zo’n dertig jaar geleden met het maken van dessertbonbons. Chocolaatjes die groot genoeg waren om als toetje te serveren. De dames hadden geen opleiding tot chocolatier maar experimenteerden net zo lang totdat ze de perfecte receptuur hadden: romige bonbons, zonder boter, maar bereid met verse room, niet al teveel suiker en cacao van een goede kwaliteit uit de duurzame Cocoa Horizons-lijn van Callebaut.

De bonbons van Puccini Bomboni zijn er in tientallen smaken. Klassiekers zoals karamel, walnoot en pecan (aanrader!), maar ook vullingen die wat exotischer zijn, zoals sereh, thee en peper. Daarnaast vind je hier veel andere chocoladespecialiteiten, waaronder koffieboontjes, chocolade-amandelen en hazelnootpasta. Chocoladerepen heeft Puccini niet. Wel ‘solids’. Dat zijn grote, langwerpige chocoladeflikken, gemaakt van single origin cacao (tip: probeer de 72% Papua New Guinea, heel bijzonder met de smaak van gerookt eikenhout). “Allemaal ambachtelijk bereid in onze productieruimte in de buurt van de Zaanse Schans, dé cacaoregio van eigenlijk de hele wereld,” vertelt Sabine.

Utrechts chocoladestraatje

Waarom Puccini Bomboni naar Utrecht komt in plaats van een derde winkel te openen in de hoofdstad? “We wilden niet nog een vestiging in Amsterdam, dat vonden we een beetje teveel van het goede. Bovendien past Utrecht bij ons. De charmante grachten, de gezellige sfeer; we voelen ons hier helemaal thuis.”

Pucchini Bomboni Utrecht

Met de komst van Puccini Bomboni op de Lijnmarkt heeft Utrecht een echt ‘chocoladestraatje’ gekregen: een paar panden links van Puccini vind je chocolade-atelier Cacao, een paar meter naar rechts zit Hop & Stork. Sla even verderop de hoek om en je komt langs Leonidas, en dan ben je al aardig in de buurt van Lindt, in het vernieuwde Hoog Catharijne. Chocoholics kunnen bij de chocoladewinkels in Utrecht dus hun hart ophalen!

Puccini Bomboni, Lijnmarkt 36, UtrechtGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.