Lindt opent vierde chocoladewinkel in Amsterdam

Lindt opent vierde chocoladewinkel in Amsterdam

Gisteren was ik bij de officiële opening van de Lindt boetiek in Amsterdam. Het is (na Utrecht, Bataviastad en Scheveningen) het vierde filiaal van Lindt in ons land, reden voor een feestje!

Lindor chocoladekogels

De nieuwe Lindt winkel in Amsterdam is gevestigd in hartje centrum en ziet er tiptop uit. In het midden staan grote bakken met Lindor, de chocoladekogels in allerlei smaken. Die mag je zelf scheppen en mengen, altijd fijn. En je kunt ze eventueel aanvullen met de andere Lindt pick & mix-chocolaatjes.

Lindt Excellence

Verder vind je bij Lindt Amsterdam een uitgebreide collectie Excellence-repen. Puur in verschillende percentages, maar ook chocolade met een extraatje, zoals framboos, mint en de altijd populaire gezouten karamel. En een paar verrassende nieuwe smaken: puur met vijgen/stukjes biscuit, en puur met citroen/gember. Lekker! Uiteraard zijn er ook schappen met chocoladefiguurtjes. Je kent ongetwijfeld die schattige Lindt paashaasjes in de goudkleurige wikkels. Op dit moment komen de kerstmannetjes en –beertjes al weer binnen.

Fabrieken in Europa

Vooral in Duitsland zijn ze gek op holle chocofiguren. Lindt laat deze dan ook bij onze oosterburen maken, terwijl de fabriek in Frankrijk de Excellence-tabletten levert. De Lindor-kogels worden grotendeels in de fabriek in Zwitserland geproduceerd. Marketing Director René Edelenbosch zag daar met eigen ogen hoe rap dat gaat: ‘Er komen zo’n 3000 exemplaren per minuut uit de machine!’ Die hoge snelheid is geen overbodige luxe, want wereldwijd is er een grote vraag naar Lindt chocolade.

Rodolphe Lindt

Het succes is natuurlijk begonnen in Zwitserland, bij grondlegger Rodolphe Lindt. Deze held was uitvinder van de conche, een wals waarmee de chocolade wordt gemengd totdat het een zijdezachte structuur heeft. Dat was in 1879. Nu, zo’n 140 jaar later, is Lindt chocolade ver buiten de Zwitserse landgrens verkrijgbaar. Die zijdezachte structuur is nog altijd het kenmerk van de chocolade en een van de redenen waarom Lindt tot op de dag van vandaag zo populair is.

Je vindt de nieuwe Lindt boetiek op de Heiligeweg 22 (zijstraat van de Kalverstraat) in Amsterdam. Openingstijden van deze winkel (en de andere filialen) vind je op de Lindt website.

Lindt Amsterdam


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.