De leukste chocoladewinkels in Breda

De leukste chocoladewinkels in Breda

Dagje shoppen in Breda? Goed idee! Breda heeft namelijk heel veel leuke en lekkere adresjes waar je terecht kunt voor bonbons en chocolade. Deze chocoladewinkels in Breda mag je niet missen:

Smits’ Ambachtelijke Chocolaterie

Smits Ambachtelijke Chocolaterie

Net iets ten zuiden van het centrum, op de Wilhelminastraat, vind je Smits’ Ambachtelijke Chocolaterie. De winkel bestaat al sinds 1914 maar dat zou je aan het strakke, moderne interieur niet zeggen. Heel veel bonbons hebben ze hier, in alle kleuren en smaken. De huisspecialiteit: truffels, en wel in twee varianten. Onze favoriet was die met chocoladeroomvulling.

Smits’ Ambachtelijke Chocolaterie – Wilhelminastraat 50, Breda

Olala Chocola

Olala Chocola Breda

Wandel over de brug richting het noorden voor de volgende choco-stop: Olala Chocola. Dit concept is opgericht in 2008 en telt inmiddels 10 vestigingen. De winkel in Breda valt op door de fraaie muurschildering en het enorme chocolade-atelier achter in de zaak. Hier zie je de chocolatier aan het werk, maar kun je ook lekker zelf aan de slag tijdens een workshop. In de vitrine vind je natuurlijk allerlei lekkers, zoals de bekende chocoladegevels, verschillende soorten handgemaakte bonbons en truffels. Beslist even langsgaan, al is het maar voor zo’n heerlijke choco-lolly!

Olala Chocola – Nieuwe Ginnikenstraat 24, Breda

Chocolate Company Café

Chocolate Company Cafe Breda

Even verderop, op de Ginnikenstraat, kun je lekker even uitrusten bij Chocolate Company Café. Bereid je voor op keuzestress, want welke choco-spoon wil je in je warme melk? En welke taart neem je erbij!? De killer brownie is een aanrader hoor, weet ik uit ervaring. Wil je helemaal over the top, dan ga je voor de High Choc. Heb je al een overschot aan zoet binnen, dan kun je hier trouwens ook terecht voor hartige sandwiches en salades.

Chocolate Company Café – Ginnekenstraat 153, Breda

Boulanger Chocolaterie

Boulanger chocolaterie Breda

Midden in de binnenstad ligt het winkelcentrum De Barones. Boulanger Chocolaterie is een van de shops; een opvallende (en lekkere) verschijning tussen al die kledingwinkels! De pralines hebben een royaal formaat; een ‘gezellige Brabantse afmeting’, volgens de verkoopster. Uiteraard nemen we er een paar mee voor op de terugweg. Puur met pralinevulling. Lekker hoor!

Chocolaterie Boulanger – Barones 9, Breda

We Love Chocolate

chocoladewinkel Breda We Love Chocolate

Ook leuk: het gezellige chocoladewinkeltje/giftshop We Love Chocolate, in hartje centrum. Al ruim 7 jaar bestaan ze. Naast bonbons, seizoens-chocolade en chocoladerepen verkopen ze hier ook decoratieve spulletjes, zoals blikjes, dienbladen en schaaltjes. De sympathieke eigenaresse trakteert je bij binnenkomst op een chocolaatje, altijd fijn!

We Love Chocolate – Lange Brugstraat 18, Breda

La Bohème

La Bohème Breda

Last but not least: La Bohème, de chocoladewinkel aan de Prinsenkade. Aan de buitenkant zou je niet direct zeggen dat hier een chocoladewinkel zit. Binnen kijk je je ogen uit. Hoog plafond, kroonluchters, een portretje van componist Puccini aan de muur. ‘La Bohème was de favoriete opera van onze oprichter,’ vertelt een van de verkoopsters. In de enorme vitrine liggen diverse soorten bonbons. Al meer dan 60 jaar worden die hier met de hand gemaakt. Achter in de winkel kun je ook ijs kopen. Ik kan alleen maar zeggen: Ga hierheen!

La Bohème – Prinsenkade 2, Breda

Andere chocoladewinkels in Breda

Helaas hadden we geen tijd meer om langs de andere chocoladewinkels in Breda te gaan. Ik had Lin’s Lounge & Chocolate Bar (Halstraat 17) bijvoorbeeld nog willen bezoeken, maar kwam er na sluitingstijd. En er zijn vast nog meer chocoshops in of rond het centrum. Prima excuus om nog eens terug te gaan naar deze leuke stad!1 gedachte over “De leukste chocoladewinkels in Breda”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.