De beste online chocoladewinkels

De beste online chocoladewinkels

Online chocolade kopen; tegenwoordig kan het overal. Iedere chocolatier, patissier, supermarkt of delicatessenzaak heeft zijn eigen webshop waar je met een paar muisklikken chocoladerepen of bonbons bestelt.

De meeste online chocoladewinkels verkopen chocolade die het bedrijf zelf maakt. Of ze bieden chocolade van grote merken aan. Maar wat als je iets anders wil? Een speciale, superlekkere en extra eerlijke chocoladereep van een bijzonder merk? Dan zijn er maar een paar online chocoladewinkels waar je terecht kunt. Deze drie springen wat mij betreft eruit, vanwege hun hun uitgebreide assortiment bijzondere chocolades.

Chocoladeverkopers.nl

Online chocolade shoppen onpersoonlijk? Niet op de webshop van Chocoladeverkopers! ‘Hallo, wij zijn Paul en Emma,’ is de openingszin op de homepage. Ze hebben er ook een foto van zichzelf bij gezet zodat je weet met wie je te maken hebt.

Dat Paul en Emma veel verstand hebben van chocolade, blijkt uit de uitgebreide achtergrondinformatie die op de site staat. De kracht van Chocoladeverkopers is echter het assortiment: ruim 400 soorten chocolade kun je hier bestellen, van 45 verschillende merken! Allemaal speciale bean to bar– en/of direct trade-producten, dus geen standaardrepen van bulkcacao. Gelukkig is er een handige keuzehulp in het menu opgenomen…

Extra leuk: het chocolade-abonnement en de kant-en-klare chocoladepakketten. Deze worden samengesteld door Paul en Emma. Handig als je (nog) niet zo goed weet wat je lekker vindt, of als je last hebt van keuzestress. En wil je meer weten over de chocolade? Dan kun je ze altijd even mailen om advies. Supersympathieke online choco-ondernemers!

Ga hier naar de online winkel van de Chocoladeverkopers.

ClearChox.com

Bij ClearChox koop je uitsluitend heel erg eerlijke (en lekkere) chocolade. ClearChox staat voor Clear Chain Chocolate. Het motto van deze online chocoladewinkel is dan ook: chocolade met een transparante handelsketen. Norbert Mergen en zijn collega’s willen precies weten waar de chocolade vandaan komt. Welke boom, welke boer, welke chocolademaker. Uiteraard gaat het bij Clear Chox om producten waarvoor een eerlijke prijs betaald is. Massaproductie is niet aan de orde. Fairtrade trouwens ook niet – de chocolade die ClearChox verkoopt, is ‘ver boven fairtrade’.

De ClearChox webshop is mooi overzichtelijk, je kunt een chocolade kiezen op cacaopercentage, op merk, op cacaoherkomst, op zoetmiddel (palmsuiker of maltitol bijvoorbeeld) of op extra ingrediënt (noten, specerijen). Dat wil echter niet zeggen dat de keuze makkelijk is, met al die fijne chocolades. Het assortiment is wat kleiner dan dat van Chocoladeverkopers, maar met 20 verschillende merken nog altijd erg ruim.

Extra leuk: het chocoladeblog met uitgebreide achtergrondinformatie. Bij ClearChox kennen ze veel chocolademakers persoonlijk, en dat levert veel mooie en soms ontroerende verhalen op. Je vindt hier trouwens ook lekkere recepten!

Ga hier naar de webshop van ClearChox

TheChocolateShop.nl

Van de drie online chocoladewinkels is The Chocolate Shop de enige die ook als fysieke winkel bestaat. Raymond Soerodikromo en Sanna van der Geld verkopen bijzondere, exclusieve bean to bar-chocolade aan huis, in Den Haag. Niet in de buurt? Dan biedt het online winkelwagentje uitkomst. Meer dan 30 verschillende merken uit alle landen van de wereld hebben ze. Je kunt filteren op merk, maar ook op smaak (wit, melk, puur, flavours). Vegan repen en chocoladepakketten zijn er ook.

Op de fraai gestylede website vind je natuurlijk ook een chocoladeblog, met (Engelstalige) reviews en nieuwtjes uit de chocoladewereld. Ray en Sanna zijn allebei gepassioneerde chocoholics. Ze organiseren regelmatig workshops, foodpairings en andere leuke evenementen, zoals ‘Tram du Chocolat’, een chocoladeproeverij in een historische tram die door de Haagse binnenstad rijdt. Die zijn snel uitverkocht, dus houd hun website en sociale mediakanalen in de gaten.

Extra leuk: Sanna en Ray zijn gecertificeerd chocoladesommeliers en jureren regelmatig bij internationale chocoladewedstrijden. Deze chocowinkeliers weten wat lekker is. Vraag ze dus gerust om advies!

Ga hier naar de webwinkel van The Chocolate Shop

online chocolade bestellen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.