Chocolate Company Café

Chocolate Company Café
(laatste update: december 2022)

Een beetje chocoholic heeft af en toe behoefte aan een pure verwendag. Daarom begaven we (ikke en de junior chocchecckers) ons vandaag naar het Chocolate Company Café. De Chocolate Company maakt ambachtelijke chocolade die verkocht wordt in verschillende vestigingen in Nederland en Duitsland. Daarnaast serveren ze in het café hot chocolate in verschillende smaken, en kun je onder andere een High Choc bestellen – de chocoladeversie van een High Tea. Echt iets voor ons dus!

Chocolate Company winkel

Het Chocolate Company café heeft ook een klein winkeltje. In de vitrine liggen handgemaakte bonbons in aparte smaken. Op de schappen langs de wand staan kleurige blikjes chocoladefondue, potjes choco-spread en chocolade nibs in diverse varianten. En dan de enorme selectie choc spoons: houten stokjes met een blok chocolade eraan, voor in een beker hete melk. Keuzestress!

High Choc bij Chocolate Company Café

Wij hadden gereserveerd voor de high choc, dus ons chocoladefeestje kon direct beginnen. Eerst kregen we warme chocola, gemaakt van pure chocoladedruppels. Die was wat aan de lauwe kant, maar misschien kwam dat door de grote toef slagroom. Kort daarna zetten de gastvrouw (die het jaloersmakende beroep ‘chocolista’ op haar visitekaartje heeft staan) en haar collega’s ons tafeltje vol met allerlei heerlijks: een chocoladefondue met vers fruit, koekjes en mini-marshmallows. Stevige punten ‘killer brownies’ en cheesecake. Twee soorten chocolade-spread, sandwiches met zalm en kaas-eiersalade, crostini’s met olijfolie-dip en natuurlijk een selectie bonbons.

High Choc review

We hadden ons nog zo voorgenomen om langzaam te eten, maar ja… zie je maar eens in te houden als je in chocolate heaven bent. De chocoladefondue was ronduit geweldig. Zoet, smeuig, plakkerig – precies zoals ‘ie moet zijn. De brownies waren inderdaad killing, want supermachtig, maar o zo zalig zacht en klef van binnen. Nou zijn we bij Choc Check echte doorzetters, dus gingen we niet van tafel voordat we de romige cheesecake ook helemaal soldaat hadden gemaakt. Na al dat zoet hadden we geen trek meer in de hartige sandwiches en de crostini’s, dus die schoven we door naar de tafelgenoten die minder van chocolade houden (ja, die mensen bestaan ook). Uiteraard hadden we nog wel een gaatje voor de bonbons. Lekker, lekker, lekker.

Chocoladefondue Chocolate Company

Met een overvolle maag en de chocoladesporen nog om onze mond namen we nog even een kijkje in het winkeltje. Daar tikten we nog een blikje chocfondue op de kop, voor thuis. Zodra we die getest hebben, volgt er natuurlijk een review. Maar voorlopig kunnen we even geen chocolade meer zien. Burp…

Chocolate Company Café
Kijk voor alle vestigingen op www.chocolatecompany.nl

High Choc Chocolate company café

Save

SaveGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.