Chox and the City: chocoladewinkels in Alkmaar

Chox and the City: chocoladewinkels in Alkmaar
(laatste update: april 2020)

De regen kwam met bakken uit de lucht, tijdens mijn bezoekje aan Alkmaar. Maar dat mocht de pret niet drukken, want in de chocoladewinkels was het droog en warm! Wat een prachtig stadje, zoveel historie, fraaie gevels, een gezellig centrum en heel veel leuke shops. Ook aan chocolade ontbreekt het hier niet. Dit zijn de leukste chocoladewinkels in Alkmaar!

IJs en chocolade in Alkmaar

Op de Mient vind je MOCCHI, een gezellig winkeltje waar de behulpzame Cathy enthousiast vertelt over de chocolade. Bij MOCCHI (een afkorting voor MOre Coffee, CHocolate and Icecream) verkopen ze onder andere bonbons van Australian en chocolade van Urban Cacao. Mijn oog wordt meteen getrokken door de speciale kaasbonbons: chocolaatjes die gevuld zijn met verschillende soorten kaas! Die moeten natuurlijk mee voor een proeverijtje, want kaas en chocolade als ‘food pairing’ is tegenwoordig helemaal in. Het zelfgemaakte ijs ziet er ook lekker uit, maar helaas is het daar niet echt weer voor. Door de zoveelste regenbui ploeteren we naar het volgende Alkmaarse chocolade-adresje.

MOCCHI, Mient 24, Alkmaar

Mooie chocolaterie in Alkmaar

Chocolaterie Bon Choco heeft een uitgebreid assortiment handgemaakte bonbons. Eigenaar en chocolatier Marco Nadort helpt een paar klanten, en ik kijk op mijn gemak rond in deze prachtige chocoladewinkel. Wat een keuze! Even later vertelt Marco alles over zijn bonbons (de kaneelbonbon is zijn specialiteit) en de seizoenchocolade. Hij verkoopt ook zachte nougat uit Italie, lekker! Ik kan het natuurlijk weer niet laten om een zakje herfstchocolaatjes mee te nemen, met mijn favoriete vulling: praline! Als troost, voor het slechte weer zullen we maar zeggen.

Bon Choco, Magdalenenstraat 3, Alkmaar

Thee, koffie en chocolade in Alkmaar

Even later (en behoorlijk wat natter) kom ik langs thee- en koffiewinkel Simon Lévelt. Die kom je natuurlijk in meer plaatsen tegen, maar het pand is zo mooi, het ruikt er zo lekker, en ja… het is er droog. Dus toch maar even naar binnen om een praatje te maken. In de vitrine vallen de mooi gekleurde bonbons van Gebura meteen op. Daarnaast blijken ze hier ook de fraai verpakte chocoladerepen van Van der Burgh te verkopen, leuk! Ook voor chocolade van andere mooie merken, zoals Blanxart, kun je hier terecht.

Simon Lévelt, Houttil 44, Alkmaar

Belgische bonbons in Alkmaar

En er is meer Belgische chocolade in Alkmaar, want bij het winkeltje Puur Smaak verkopen ze Leonidas. Altijd genieten, die bonbons!

Puur Smaak, Ritsevoort 1, Alkmaar

Welke chocoladewinkel in Alkmaar is jouw favoriet?

SaveGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.