Leukste chocoladewinkels in Den Haag

Leukste chocoladewinkels in Den Haag

update: december 2019

O, o, Den Haag, chocoladestad achter de duinen… Dat onze hofstad mooi, gezellig en rijk aan winkeltjes is, wist je natuurlijk al lang. Maar ben je gek op chocolade, dan kun je hier ook prima choco-shoppen! Er zijn namelijk meer dan genoeg lekkere chocoladewinkels in Den Haag. Wij gingen een dagje op pad om te checken welke chocolade-adresjes je vooral niet mag missen.

Chocolate Comany Café

Kom je van het station, dan is dit de eerste chocoladewinkel waar je tegenaan loopt. Chocolate Company Café begon met flinke pech; het pand brandde vlak voor de opening in september 2018 af. Gelukkig raakte er niemand gewond en kwam het CHCO café er met enige vertraging alsnog. Dit is je adres voor een lekkere high-choc, warme chocolademelk in tientallen smaken, de fameuze ‘killer brownie’ of ander chocoladelekkers. Inmiddels zit CHCO in veel grote steden, nu dus ook in Den Haag, hoera!

Chocolate Company Café, Turfmarkt 252/254, Den Haag

Hop & Stork

Hop & Stork zit op een prachtige plek: op de hoek van de Passage. Deze chocoladewinkel in Den Haag is een must voor iedere chocoholic. Je kijkt je ogen uit, want de grote, glazen vitrines liggen vol met breekchocolade en bonbons in de meest bijzondere smaken. Keuzestress!!

Fijne plek om even uit te blazen en een goede kop koffie te drinken (leuk: je krijgt er een glaasje chocolademousse bij!) of een high-choc te bestellen. Wij trakteerden onszelf op een lekker stuk witte breekchocolade met aardbeien en bessen. Plaatje om te zien, en erg lekker!

Hop&Stork, Passage 82, Den Haag

Leonidas

Even verderop in de Passage zit een Leonidas-winkeltje. Need we say more? Persoonlijk ben ik ernstig verslaafd aan hun pure bonbons met praliné-vulling, en daar heeft bonbonwinkel Leonidas in Den Haag gelukkig een ruime hoeveelheid van op voorraad. Altijd weer de kunst om dat goudkleurige doosje dicht te laten tot je thuis bent… Voor degene die met het OV reizen: er is ook een Leonidas chocoladewinkel in Den Haag Centraal Station. Dan is het ineens helemaal zo erg niet als je trein vertraging heeft.

Leonidas, Passage 26, Den Haag

De Bonte Koe chocolade

Chocolaterie de Bonte Koe zit niet alleen in Schiedam en Rotterdam, maar sinds kort ook in Den Haag! Een feestje, want hier haal je zalige handgemaakte bonbons én kun je leuke workshops volgen. Deze fijne chocoladewinkel is gevestigd in een oude vleeshouwerij, en dat zie je direct als je langs de etalage loopt: daar staat een enorme koeienkop van chocolade! Echt even langsgaan als je in de buurt bent… Elke dag open!

Bonte Koe chocolade, Korte Poten 57, Den Haag

The Chocolate Shop

Voor wie originele chocolade in Den Haag zoekt, is The Chocolate Shop een aanrader. Dit miniwinkeltje zit buiten het centrum, maar is de moeite van het omrijden waard! Eigenaars Raymond en Sanna verkopen hier exclusieve bean to bar-chocolade. Verder organiseren ze leuke workshops en proeverijen voor de chocoholic die is uitgekeken op de supermarktrepen. The Chocolate Shop heeft ongelooflijk mooie producten die je in een ‘gewone’ winkel niet tegenkomt. Raymond weet heel veel over de verschillende merken te vertellen en liet ons onder andere een bijzondere witte chocolade van Akesson’s, en een hele fijne chocolade met mint van Mirzam proeven. Met een reep chocolade-met-olijfolie van Mast plus een plak Mirzam met rozen op zak namen we afscheid. Voor wie niet in de buurt is: check vooral ook even hun webshop!

The Chocolate Shop, Limoenhof 1, Den Haag

Van der Burgh Chocolaad

Ons volgende chocolade-adresje lag feitelijk gezien niet helemaal in Den Haag, maar in Delft, wat op steenworp afstand ligt (en dat telt ook, vind ik). Van der Burgh Chocolaad is inmiddels een begrip onder de chocoholics, en deze chocoladewinkel stond al een poosje op mijn verlanglijst. Hun Unique Selling Point: handgemaakte chocoladerepen in prachtige wikkels die versierd zijn met William Morris-achtige prints, schilderijen van Bosch en Vermeer, en Delfts Blauwpatronen. Ze zijn eigenlijk bijna te mooi om open te maken. Bijna dan hè, want een echte chocoladeverslaving laat zich niet tegenhouden door een mooi papiertje… De winkel is kleiner dan ik dacht, maar o zo sfeervol gehuisvest in een historisch pandje. Achter in de winkel wordt hard gewerkt aan het inpakken van een nieuwe lading chocoladerepen. Puur handwerk dus. Uiteraard konden we niet naar huis zonder een fraaie reep mee te nemen, en een marshmallow-met-chocolade voor onderweg. Of de chocolade zelf lekker is? Dat lees je in de uitgebreide review

Van der Burgh Chocolaad, Vrouwenregt 2, Delft

Meer chocoladewinkels in Den Haag

Naast bovenstaande adresjes, zijn er nog meer chocoladewinkels in Den Haag en omgeving. Helaas hadden we niet genoeg tijd om Lente thee en chocolade, Lindt (beide in Scheveningen), bonbonatelier Westerbeek (van Slingelandtstraat 121) en Chocolaterie Chox (Frederik Hendriklaan 263) te bezoeken. Doen we volgende keer!

Bonte Koe Den Haag

Save

Save4 gedachten over “Leukste chocoladewinkels in Den Haag”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.