Chocoladefestival Zutphen 2018

Chocoladefestival Zutphen 2018

De laatste zondag van september; als chocoholic heb je die datum natuurlijk standaard gereserveerd. Dan is namelijk het Chocoladefestival in Zutphen! Gisteren was het eindelijk weer zover, en jongens wat was het weer genieten. Net als vorig jaar was het een zonovergoten dag, en dat maakt het feestje natuurlijk compleet.

Swingend chocoladefestival Zutphenchocoladefontein Zutphen

De toch al zo leuke binnenstad van Zutphen was omgetoverd tot een waar chocoladeparadijs. Overal waar je keek stonden kraampjes met bonbons, chocolaatjes, truffels, chocoladefonteinen en ander lekkers. Het festival had dit keer een Afrikaans tintje. Swingende muziek, Afrikaanse dansers; de stemming zat er meteen goed in.

chocoladefestival ZutphenChocolade in alle kleuren en smaken

Diverse chocolatiers lieten zien hoe ze bonbons maakten, de een nog mooier en lekkerder dan de ander. De nieuwe roze chocoladesoort Ruby was trouwens prominent aanwezig. Chocolatier de Berenkuil maakte er een prachtige sculptuur mee: een enorme roze egel. Kinderen mochten een Ruby chocoladelolly zelf versieren, erg leuk!

Gekocht op chocoladefestival Zutphenchocoladefestival Zutphen

Bij de kraam van het Cacaomuseum kon je bean to bar-chocolade kopen. Niet alleen met cacao uit Afrika, maar uit alle hoeken van de wereld. Heb een nieuwe Rokbar aangeschaft (girl powerrrr!) en mijn favoriete reep van Zaanse Chocolade: de puur 80%. De chocolade van Krakakoa (uit Indonesië) heb ik nog niet eerder geproefd, ik ben benieuwd!

Een buisje Chocoladebikkels mag natuurlijk niet ontbreken in je tas, net als een doosje chocolaatjes van het Zutphense Bonbonatelier Janson. Ook leuk: de kraam van LOCOletter. Dit nieuwe chocoladebedrijfje ontwikkelde een chocoladeletter waarmee je alle letters in het alfabet kunt maken. Hoe het precies zit (en smaakt), lees je binnenkort in de review.

Willy Wonka Zutphen 2018Chocolade-activiteiten

Ook op de terrasjes was het gezellig. Wie iets sterkers wilde drinken dan warme chocolademelk kon meedoen aan een chocoladebier-proeverij. Maar er waren nog veel meer chocolade-activiteiten: er werd geschilderd met chocolade, er een modeshow (inclusief chocoladejurk) en voor de kids was er weer een chocoladerun. En kijk eens wie we verderop tegenkwamen: Willy Wonka! Hij deelde ook nog chocolaatjes, dus onze dag kon niet meer stuk.

Het was weer een topdag. Wat een geweldig evenement is dit toch. Hulde aan chocolatier Huub Janson en zijn dochter Rineke. Zij organiseren het Chocoladefestival in Zutphen al ruim 15 jaar. Wat een werk moet dat zijn, maar o wat is het de moeite waard! Volgend jaar weer, ik zet hem al vast in mijn agenda. Jij komt toch ook?!Zutphen chocoladefestival 2018Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.