Chocoladefestival Zutphen 2023

Chocoladefestival Zutphen 2023

De laatste zondag van september; als chocoholic heb je die datum natuurlijk standaard gereserveerd. Dan is namelijk het Chocoladefestival in Zutphen! Wat een topevenement is dit altijd. Tijdens het festival wordt de hele binnenstad namelijk omgetoverd tot chocoladeparadijs. Dit jaar is het festival op zondag 24 september. Vanaf 12:00 uur kun je helemaal los in deze mooie Hanzestad.

Wat kun je doen op het chocoladefestival Zutphen

Op het chocoladefestival kun je je uren vermaken. Overal waar je kijkt, staan kraampjes met bonbons, chocolaatjes, truffels, chocoladefonteinen en ander lekkers. Er is muziek, volle terrasjes, blije mensen. Bovendien is de historische binnenstad van Zutphen sowieso al een plaatje om te zien. Wat wil je nog meer?

Diverse chocolatiers laten zien hoe ze bonbons maken. Natuurlijk is er van alles te proeven. Van chocoladepinda’s en -truffels tot chocoladebier. Er is ook altijd wel een chocolatier die ter plekke een enorme  sculptuur van chocolade maakt. Zo was er in 2018 een enorme roze egel te bewonderen. Ook voor kinderen is er veel te beleven. Van een chocolade-hardloopwedstrijd tot chocololly’s versieren.

Bean-to-bar-chocolade scoren op het chocoladefestival Zutphen

Op het chocoladefestival zijn ook bean-to-bar-chocolades goed vertegenwoordigd. Bij de kraam van het Cacaomuseum kun je bijzondere repen kopen, gemaakt van speciale cacaosoorten uit diverse landen. Probeer eens een chocolade uit India, die smaakt heel anders dan een reep uit de Filipijnen of Costa Rica!

Dit jaar is ook Kumasi van de partij; de frisdrank op basis van cacaosap; het fruitige, zoete vruchtvlees van de cacaovrucht. Lekker!

Vaste gast op het chocoladefestival: Bakkerij Veldhuizen, bekend van de Chocoladebikkels. Net als CaramelZ, waar je die heerlijke potjes (chocolade)karamel kunt halen. Ga vooral ook even langs bij Bonbonatelier Janson. Zij zijn al sinds jaar en dag de organisator van dit leuke evenement (én serveren fantastische home-made chocolademelk!). En er zijn nog veel meer fantastische deelnemers!

Chocoladefestival Hanze-editie

Dit jaar staat het festival in het teken van het Hanzejaar: er is een Hanzemarkt met oude ambachten en allerlei activiteiten. Een extra leuke editie dus! Jij gaat toch ook?

Tot zondag!

Zutphen chocoladefestival 2018Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.